Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:37 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Se pot găsi surse de finanțare pentru modernizarea infrastructurii

ro

24 Sep, 2013 16:35 852 Marime text
Gradul de modernizare al unei așezări urbane este dat și de prezența unei infrastructuri capabile și corect administrată pentru a face față necesităților zilnice ale cetățenilor. Bucureștiul, oraș european, are nevoie de un metrou ce se ridică la standardele actuale pentru a putea asigura transportul celor aproape 2 milioane de locuitori.
În acest sens, Partidul Național Liberal propune finanţarea pentru studiul de prefezabilitate şi fezabilitate la construcţia liniei 4 de metrou ”Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul”.

Ministerul Transporturilor a reprezentat pentru PNL, odată cu preluarea guvernării, o responsabilitate pe care și-a asumat-o cu intenția clară de a răspunde angajamentelor de găsire a resurselor de finanțare pentru modernizarea infrastructurii. Continuarea lucrărilor la metroul bucureștean este una din direcțiile prioritare ale Ministerului Transporturilor.
Conectarea zonei centrale a Bucureştiului cu direcţiile Nord - Sud reprezintă una dintre necesitățile transportului cu metroul în Capitală, motiv pentru care trebuie dezvoltată ruta ”Lac Străuleşti – Gara Progresul, tronsonul Gara de Nord – Gara Progresul”. Astfel, ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, participă marţi la ceremonia de semnare a documentelor de finanţare pentru studiul de prefezabilitate şi fezabilitate la construcţia acestei linii.

Finanțarea se face în cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român, un program de asistenţă financiară elveţiană care îşi propune să contribuie la reducerea disparităţilor economice şi sociale în cadrul Uniunii Europene extinse, cât şi între diferitele regiuni de dezvoltare ale statelor beneficiare. Aceasta este prima finanţare din cadrul Programului de Cooperare Elveţiano-Român pentru care partea elveţiană semnează acordul de proiect.
La semnarea documentaţiei pentru proiect participă inclusiv Excelenţa Sa Jean Hubert Lebet, ambasadorul Elveţiei în România, viceprim-ministrul Daniel Chiţoiu, ministrul Finanţelor Publice, viceprim-ministrul Liviu Dragnea, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, şi directorul general al METROREX S.A., Aurel Radu.
 
  24.09.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii