Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizare Relu Fenechiu referitoare la informația vehiculată de mass-media, privind alocări de milioane de euro la CFR pentru lucrări de consultanţă

ro

29 Aug, 2013 20:39 971 Marime text
 Referitor la informaţia transmisă de postul de televiziune Realitatea TV, în ediţiile jurnalelor de ştiri de joi 29.08.2013, conform căreia CFR a alocat peste 20 milioane euro pentru lucrări de consultanţă, din respect pentru opinia publică şi pentru o corectă informare a reprezentanţilor media, fac o scurtă precizare în legătură cu alocarea fondurilor europene:
                Este vorba despre proiectul „Consultanţă în domeniul managementului execuţiei şi pentru verificarea execuţiei lucrărilor de construcţii şi instalaţii” aferentă obiectivului „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria”, componentă a Coridorului IV Pan European.
                Ofertele pentru lucrările de Consultanţă aferente acestui obiectiv, „Reabilitarea liniei de cale ferată Braşov – Simeria”, s-au deschis în data de 31.07.2013. Au fost depuse câte 6 oferte pentru fiecare din cele 2 loturi. În acest moment, ofertele sunt în perioada de evaluare. Menționez că valoarea estimată a contractului pe Secțiunea Sighișoara – Coșlariu este de 68.144.366 lei fără TVA (cca. 15 milioane de euro), iar valoarea estimată a contractului pe Secţiunea Coşlariu - Simeria este de 47.199.031 lei fără TVA (cca. 10 milioane de euro).
                Referitor la valoarea contractelor de lucrări pe întreaga secţiune Sighişoara – Simeria, care necesită această supervizare, aceasta este de aproximativ 1,3 miliarde de euro, iar serviciile de consultanţă reprezintă aproximativ 2% din valoarea lucrărilor.
                În concluzie, informaţiile transmise de postul Realitatea TV nu corespund datelor oficiale şi anume:
 - aproximativ 1,3 miliarde de euro valoarea lucrărilor de reabilitare pe întreaga sectiune Sighişoara – Simeria
- aproximativ 25 milioane de euro valoarea lucrărilor de supervizare (consultanţă) pe întreaga sectiune Sighişoara – Simeria, ceea ce reprezintă aproximativ 2% din valoarea lucrărilor.
           
29.08.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii