Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:02 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Parlamentarii PNL legiferează în interesul cetățenilor

ro

20 Nov, 2013 17:46 975 Marime text
Deputații și senatorii Partidului Național Liberal au pregătit un proiect de lege care are drept scop rezolvarea problemei cheltuielilor cu procedurile de cadastrare în cazul terenurilor agricole și forestiere. PNL, partid de dreapta cu o istorie îndelungată în promovarea acestui tip de măsuri, susține consecvent dreptul fundamental la proprietate.

Astfel, propunem ca toate onorariile experților cadastrali să fie suportate din fonduri europene aparţinând exerciţiului bugetar 2014-2020, pentru terenurile agricole şi forestiere din mediul rural, iar pentru terenurile agricole şi forestiere din mediul urban prin parteneriat public-privat în limita sumei de 400 lei/proprietate.

PNL susține faptul că o reglementare în acest sector era necesară deoarece, în cazul tranzacțiilor cu terenuri agricole, costurile generate de lucrările cadastrale sunt uneori mai mari decât valoarea de tranzacționare a terenurilor respective. Acest demers pentru finalizarea cadastrului național agricol este vital pentru dezvoltarea economiei rurale și fără acesta nu se poate vorbi de o agricultură eficientă și rentabilă în România. Promovăm dezvoltarea unui sistem național cadastral pentru a asigura certitudinea titlurilor, promovarea reformei funciare și o comasare eficientă a terenurilor din România.
                                              
20.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii