Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:37 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi proiecte de modernizare a infrastructurii feroviare și navale

ro

16 Dec, 2013 18:55 1075 Marime text
Ministrul liberal al Transporturilor, Ramona Mănescu, a anunțat că ministerul pe care îl conduce are în plan o serie de proiecte care au ca scop modernizarea infrastructurii țării și conectarea cu statele membre ale Uniunii Europene, atât pe cale navală, cât și pe cale feroviară.
Se are în vedere renovarea Gării de Nord din București și transformarea acesteia într-un important centru multi-modal, asemenea gărilor din capitalele europene importante. Proiectul propus urmează să fie realizat în colaborare cu autoritățile din Belgia. Pentru anul următor se dorește și reabilitarea a 204 km de cale ferată, pe tronsoanele Sighişoara - Simeria şi Radna – Curtici, ceea ce va duce la o creștere a vitezei de deplasare a garniturilor de tren pe aceste tronsoane.
Ministerul Transporturilor are în vedere și proiectul referitor la coridorul Dunăre – Main – Rin prin care Dunărea devine, pe lângă o importantă cale navigabilă, un element cu potențial economic ridicat pentru România. Astfel, porturile dunărene vor fi modernizate și transformate în centre multi-modale, intermodale și logistice. Proiectul urmează să fie realizat de Connecting Europe Facility, iar suma alocată este de 750 milioane de euro.
Pentru proiectele care nu pot fi finanțate din fonduri europene, Ministerul Transporturilor caută finanțare din investițiile unor reprezentanți ai mediului economic din țări importante, precum China. Vizita delegației chineze de la București a prilejuit întâlniri al căror scop a fost acela de a atrage investiții chineze în România.
           
  16.12.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                                          
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii