Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Noi măsuri de sprijin pentru tinerii întreprinzători debutanți

ro

17 Apr, 2013 19:41 802 Marime text
Filiala Constanța a Partidului Național Liberal consideră prioritară dezvoltarea întreprinderilor mici și mijlocii, care au o contribuție fundamentală la crearea de noi locuri de muncă, precum şi susţinerea clasei de mijloc prin dezvoltarea spiritului antreprenorial la nivelul tinerilor.
În consecință, salutăm decizia  Guvernului de prelungire a programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri pentru perioada 2013-2020, pentru un număr de cel puţin 550 de beneficiari în fiecare an. Din bugetul aprobat anual, Ministerul Economiei asigură sumele necesare pentru plata alocaţiilor financiare nerambursabile necesare.
Înscrierea în cadrul „Programului pentru stimularea înfiinţării şi dezvoltării microîntreprinderilor de către întreprinzătorii tineri” începe din 22 aprilie, iar bugetul alocat Programului pentru anul bugetar 2013 este de 25 de milioane de lei. Programul se adresează întreprinzătorilor debutanţi, care au vârsta de până la 35 de ani, înfiinţează pentru prima dată o societate comercială cu răspundere limitată și nu au mai fi beneficiat de finanţare în cadrul acestui Program.
Tipurile de facilităţi pentru microîntreprinderi cuprind acordarea de către Ministerul Economiei de alocaţii financiare nerambursabile, garanţii oferite de Fondul Naţional de Garantare al Creditelor pentru IMM-uri, precum şi scutirea, în anumite condiții, de la plata contribuţiilor de asigurări sociale datorate de angajatori.

17 aprilie 2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii