Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:25 30 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Informare conferinta de presa 11.01.2009

ro

11 Jan, 2009 21:15 982 Marime text
INFORMARE CONFERINŢĂ DE PRESĂ de la PNlL - Filiala Judeţeană Constanţa

Vicepreşedintele PNL, senatorul Puiu Haşotti, a declarat astăzi, 11 ianuarie 2009, într-o conferinţă de presă, că România se îndreaptă, în prezent, către „un totalitarism democratic". „Sfârşitul anului 2008 a reprezentat pentru Traian Băsescu un vis împlinit. Acum este şi preşedinte, şi prim-ministru, şi jupânul serviciilor secrete, şi şeful justiţiei. Aşa cum anticipam demult, ne îndreptăm din păcate către un totalitarism democratic", a subliniat senatorul liberal.

De asemenea, vicepreşedintele PNL a precizat că înţelegerea dintre preşedintele Traian Băsescu şi liderul PSD, Mircea Geoană, pentru actuala formulă de guvernare a fost parafată încă din luna august 2008. „Era o aripă în PSD, din care făcea parte şi Grupul de la Cluj, care negocia în secret la Cotroceni, cu binecuvântarea lui Mircea Geoană. Am tot mai multe informaţii colaterale care arată că înţelegerea pentru formula de guvernare a avut loc în luna august, însă dacă aceasta ar fi fost anunţată în timpul campaniei electorale, PSD şi PD-L ar fi avut probleme cu pragul electoral", a spus Puiu Haşotti.

În ceea ce priveşte actualul Guvern condus de Emil Boc, senatorul Puiu Haşotti a afirmat că acesta este alcătuit din „incompetenţi şi inculţi". În opinia liderului liberal, Guvernul Boc a realizat în primele zile de funcţionare „o agresiune gravă la adresa inteligenţei româneşti" prin elaborarea ordonanţei ce interzice pensionarilor să primească şi salariu de la stat. „Sunt zeci de mii de profesori, cercetători, medici, arhitecţi, actori care au pensii derizorii şi salarii chiar mai mici decât pensiile. Este o agresiune incalificabilă la adresa identităţii naţionale şi a culturii naţionale. Acest guvern de incompetenţi şi inculţi face această agresiune la adresa inteligenţei româneşti. De aceea, îi cer public ministrului Theodor Paleologu să prezinte care este poziţia domniei sale cu privire la modul cum sute de mii de oameni sunt persecutaţi grosolan de un guvern incult şi agramat", a declarat vicepreşedinte PNL Puiu Haşotti.

Prezent la conferinţa de presă, preşedintele organizaţiei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a anunţat că parlamentarii PNL îi vor interpela săptămânal pe miniştrii PSD şi PD-L cu privire la promisiunile făcute în campania electorală şi „nu îi vom lăsa în pace până nu recunosc că au minţit premeditat şi fie îşi dau demisia fie vor face ceea ce au promis".

În altă ordine de idei, deputatul Gheorghe Dragomir i-a cerut vicepreşedintelui PNL Puiu Haşotti să îi solicite, printr-o scrisoare, preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, să îi întrebe pe preşedintele Traian Băsescu şi pe premierul Emil Boc, care se vor deplasa mâine la Bruxelles, despre ordonanţa care urmează să fie emisă privind transformarea posturilor de înalţi funcţionari publici în posturi politice. „Acesta este un angajament pe care România l-a luat înainte de aderarea la Uniunea Europeană şi a fost o condiţie cerută de Bruxelles. Nu putem da curs la asemenea grozăvii venite de la Cotroceni", a declarat liderul PNL Constanţa.

Nu în ultimul rând, deputatul Gheorghe Dragomir a anunţat că, în perioada următoare, PNL va ataca în contencios-administrativ ordonanţele Guvernului privind funcţionarea CSAT şi a funcţionarilor publici.

2. Activitatea PNL

Întrebat fiind despre posibilitatea convocării în lunile următoare a unui congres ordinar al Partidului Naţional Liberal, vicepreşedintele liberal Puiu Haşotti a declarat că nu crede că va fi posibil în acest an. „Nu ştiu dacă în acest an vom avea un congres ordinar pentru că, înainte de acesta, ar trebui convocat un congres extraordinar în care să modificăm statutul. Conform statutului PNL, un congres ordinar nu poate fi convocat cu şase luni mai devreme de nişte alegeri naţionale. Totodată, statutul PNL prevede ca înaintea unui congres ordinar să fie făcute alegeri la nivelul organizaţiilor judeţene", a afirmat Puiu Haşotti.

În ceea ce priveşte o eventuală candidatură la funcţia de vicepreşedinte a Partidului Naţional Liberal, senatorul Puiu Haşotti a precizat că momentan este nehotărât dacă va mai candida pentru vreun post în conducerea partidului. „Sunt încă foarte nehotărât dacă voi mai candida pentru vreo funcţie în partid. Pentru mine nu este o chestiune fără de care nu aş putea trăi. Am o responsabilitate foarte mare ca lider al opoziţiei în Senatul României, ceea ce presupune o responsabilitate foarte mare", a menţionat vicepreşedintele PNL Puiu Haşotti.

 

 

11 ianuarie 2009                                    Biroul de presă PNL Constanţa

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii