Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:17 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Guvernul din umbră al PDL reprezintă un demers de carton format numai din oportuniști

ro

24 Sep, 2013 16:35 931 Marime text
Partidul Național Liberal consideră ideea PDL de a construi un guvern alternativ, așa-zis din umbră, drept un demers rupt complet de realitate, după cum a fost și guvernarea PDL- istă a ultimilor ani.

Cunoaștem faptul că România a intrat în recesiune din cauza proastei guvernări a PDL, cu efecte dezastruoase asupra economiei și societății: numărul locurilor de muncă diminuat, investiţiile străine în prag de dispariţie, veniturile bugetare şi pensiile erodate de măsuri de austeritate şi de inflaţie, un mediu de afaceri vlăguit şi un popor debusolat. Propunerea PDL reprezintă un banal exercițiu de imagine, menit să mai scoată din anonimat o formațiune politică aflată în degringoladă, fără orizont, aspru sancționată la urne de către electorat.
PDL dovedește din nou că nu are oameni competenți și profesioniști care să nu fie legați de corupția, clientelismul și slăbirea statului de drept care au caracterizat fostele guvernări.

În fruntea guvernului din umbră, PDL nu a găsit decât un oportunist politic. Cătălin Predoiu a fost membru al PNL, calitate în care a fost promovat ca ministru al Justiției în timpul guvernării Tăriceanu. Atunci când puterea s-a schimbat, la sfârșitul lui 2008, Predoiu nu a ezitat nicio secundă ca, imediat după alegerile parlamentare, să-și ofere serviciile premierului desemnat la acel moment, Emil Boc, găsind varianta nedemnă a autosuspendării din PNL în locul unei demisii de onoare.
Cătălin Predoiu nu este un premier din umbră, ci este el însuși o umbră a unui om politic, nimic mai mult decât un personaj oportunist, mereu gata să se vândă celui care oferă cel mai bun preț.

De altfel, cabinetul din umbră pe care și l-a ales Cătălin Predoiu e format din oameni care sunt răspunzători pentru distrugerea unor sisteme fundamentale ale democrației, cel mai bun exemplu în acest sens fiind Monica Macovei, care a adus deservicii grave României atât ca ministru al Justiției, cât și ca europarlamentar. Foști miniștri care s-au dovedit incompetenți pe vremea lui Emil Boc și Mihai Răzvan Ungureanu, al căror nume românii nici nu și-l mai amintesc, precum Lucian Bode, Claudia Boghicevici, Gheorghe Ialomițianu, nu pot fi decât preluați în guvernul din umbră, fiind recomandați de proiectele pe care nu au reușit nici măcar să le înceapă cât timp au mai fost în Executiv.
Numărul mic de ministere al așa-zisului guvern din umbră reflectă în fapt numărul ridicol de mic al celor care mai fac parte astăzi din PDL.
 
            
  24.09.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii