Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Diversiunea, specialitatea Guvernului Ponta 3 pentru a-şi masca inactivitatea

ro

11 Jun, 2014 14:52 1060 Marime text
Stimaţi colegi,      
Specialitatea Guvernului Ponta 3 este, încă de instalarea echipei de miniştri la Palatul Victoria, diversiunea. Indiferent de chestiunea despre care sunt întrebați, atât premierul Victor Ponta cât și membrii cabinetului său – de orice rang, uită că sunt în funcții executive și preferă să ofere răspunsuri ocolite, fără informații concrete sau asumate, schimbând mereu vorba şi aducând în faţa opiniei teme false pentru a-şi masca inactivitatea. La mulți dintre miniștri, o astfel de atitudine era, însă, de așteptat având în vedere lipsa lor completă de experiență în funcții de acest nivel înalt, cu responsabilitățile aferente.
Pentru a evidenția exact cum Guvernul Ponta preferă să îi plimbe cu zăhărelul pe români – în special pe cei care activează în mediul privat, pe antreprenori, aș putea da exemplul reducerii CAS cu 5 puncte procentuale, dar și reducerea TVA în sectorul agroalimentar.
Vorbim despre două măsuri mult discutate, solicitate în nenumărate rânduri de către organizațiile profesionale, de către producători, de către oamenii de afaceri, pe scurt, de către cei care oferă și mențin locurile de muncă în România. În fața acestor solicitări, atât premierul Ponta cât și miniștrii din subordinea sa - de la Ioana Petrescu, ministru al finanțelor, la Liviu Voinea, ministru al bugetului și până la Daniel Constantin, ministru al agriculturii, oferă un adevărat spectacol de demagogie în care reușesc să facă declarații politicianiste lipsite de conținut și de relevanță.
Apreciez că această atitudine denotă lipsă de respect din partea Guvernului Ponta 3 care nu are decența de a da răspunsuri clare, de a-și asuma responsabilități, de a lua decizii menite să ofere celor care activează în economia românească o anumită predictibilitate care să permită planificarea investițiilor și elaborarea unor planuri de afaceri pentru perioada imediat următoare.
Atmosfera aceasta de perpetuă nesiguranţă, de așteptare și de amânare decizională se regăsește la nivelul întregii țări și a fost instaurată de către premierul Victor Ponta care, ascunzându-se în spatele unor dezinformări precum cea a continuării programului USL.
 
Vă mulţumesc!
 
Mihai Lupu
Deputat PNL Constanţa
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii