Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:40 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Desemnarea lui Andrei Gerea pentru preluarea Ministerului Economiei

ro

15 Oct, 2013 18:34 921 Marime text
Biroul Politic Național al Partidului Național Liberal l-a desemnat marți, 15 octombrie, la propunerea președintelui partidului, Crin Antonescu, pe liderul deputaților liberali, Andrei Gerea, pentru preluarea conducerii Ministerului Economiei. În cadrul ședinței BPN, Gerea a obținut în unanimitate susținerea colegilor săi pentru acest portofoliu, primind votul tuturor celor 58 de membri prezenți la ședință.
”Este o variantă pe care am discutat-o și cu premierul și este agreată împreună cu premierul. Este un minister foarte greu, într-o țară care are principala problemă în zona economică. (…)

Este un minister foarte greu pentru că există subiecte pe agendă foarte presante, urgente și complicate de felul Oltchim sau de felul Cuprumin, un minister greu și, în același timp, foarte important pentru că politicile din acest minister au legătură cu tema mare a exploatării resurselor naturale în prezent și în viitor, și nu mă gândesc doar la Roșia Montană, ci la o politică de durată, pe termen mediu și chiar lung la care acest minister și titularii săi sunt chemați să lucreze”, a afirmat președintele PNL, Crin Antonescu, la finalul ședinței BPN.
”Pentru noi este unul dintre cele mai importante ministere, atât prin prisma programului de guvernare, cât și prin prisma propriului nostru program, al PNL, conceptul de reindustrializare fiind un concept cheie și chiar și în scurta prezentare de intenție pe care domnul deputat Andrei Gerea a făcut-o în fața colegilor, acesta a fost punctul cel mai important”, a subliniat președintele PNL.
Crin Antonescu și-a exprimat speranța ca, odată cu desemnarea lui Andrei Gerea, ”o generație nouă, mai tânără” a partidului să-și confirme capacitățile.

La rândul său, Andrei Gerea le-a mulțumit colegilor din conducerea PNL pentru încrederea care i-a fost acordată.
”Este într-adevăr un minister greu, traversăm o perioadă dificilă cu toții, deși România s-a încadrat, iată, de la începutul anului pe un trend ascendent, din punct de vedere macro-economic, avem chiar un indicator, și anume producția industrială, care se află pe plus după multă vreme. Știu foarte bine că sunt foarte multe lucruri nerezolvate încă, deși performanța miniștrilor anteriori a fost foarte bună, dar sunt convins că împreună cu colegii mei, cu cei care sunt în continuare în minister și voi colabora, vom reuși să ducem la bun sfârșit sarcinile pe care le avem. Îmi doresc din tot sufletul să avem succes, pentru această echipă guvernamentală, pentru angajamentele pe care noi ni le-am luat în campania electorală și sunt convins că așa va fi”, a menționat deputatul liberal.

În urma deciziilor adoptate marți de Biroul Politic Național al PNL, Andrei Gerea se retrage din calitatea de membru și vicepreședinte al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru avizarea proiectului de lege privind Roşia Montană, în locul său urmând să activeze deputatul Cristina Ancuța Pocora, purtător de cuvânt al PNL. Conducerea grupului PNL din Camera Deputaților va fi asigurată de George Scutaru, care a deținut până în prezent poziția de vicelider.
 
15.10.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța             
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii