Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
02:35 20 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaratie politica - Portul ca o cârciumă!

ro

01 Apr, 2015 14:51 744 Marime text
După ce a eșuat în dorința de a transfera Portul Constanța cu totul la administrația locală, camarila voievodului dobrogean încearcă să aplice modelul de business din Portul Tomis, unei părți importante din Portul Constanța, pe care ar vrea să-l transforme într-o zonă turistică, unde, spun ei, vor acosta yachturi și se vor construi terase. Din nefericire, în stilu-i propriu cu care ne-a obișnuit de-a lungul anilor, primarul Mazăre vede Portul Constanța ca pe o mare cârciumă.
Această măsură, aberantă, susținută de PSD prin introducerea ei în master planul de dezvoltare al Portului Constanța, construit de Ministerului Transporturilor, a reușit să inflameze spiritele în rândurile angajaților din port, care-și văd acum locurile de muncă amenințate.
Incompetența conducerii portului merge chiar mai departe de atât. Directorii CNAPMC au reușit să-și pună în cap sindicatele din port, după ce au anunțat că doresc să majoreze chiriile operatorilor cu 380 % în următorii doi ani de zile.
Această guvernare toxică lasă impresia că vrea să distrugă orice fărâmă a economiei românești, fie că vorbim, așa cum am reamintit în ultima vreme, de micii întreprinzători sau în cazul de față, de oamenii de afaceri din port.
A anunța, brusc și pe nepusă masă că vrei să crești tarifele de operare cu aproape 400 % înseamnă că toate celelalte prețuri practicate în port vor exploda. Cu siguranță, această măsură va face praf economia portuară și va alunga puținele vapoare care tranzitează portul.
Dorința conducerii CNAPMC de a transforma o bucată din port într-o zonă de cârciumi, în timp ce orașul Constanța e părăsit de investitori și plin de spații de închiriat, înseamnă a da dovadă de o incompetență crasă, dorința protestatarilor de a avea o nouă conducere fiind una justificată.
Mă văd nevoit să atrag atenția că, de mai multe zile, protestele continuă în Portul Constanța. Urmează, în viitorul apropiat, blocarea completă a intrărilor în port și proteste masive în București. Cer guvernului Ponta să găsească soluții pentru ca acești oameni, care au ajuns să-și caute dreptatea protestând, să fie ascultați și să aibă parte de un managament competent din partea conducerii CNAPMC. Guvernul trebuie să găsească urgent o soluție pentru această problemă gravă.
 
Vă mulţumesc,                                                           Deputat de Constanța,
                                                                                   Mihai Tararache
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii