Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
12:10 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţie de presă Gheorghe Dragomir

ro

24 Apr, 2015 14:03 952 Marime text

Copreşedintele Filialei Constanţa a Partidului Naţional Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declaraţia politică depusă în această săptămână la Camera Deputaţilor, situaţia infrastructurii rutiere din România. „Ţara noastră se situează, în prezent, pe ultimul loc în Europa în ceea ce priveşte numărul de kilometri de autostradă la 100.000 locuitori: 2,7 faţă de 15,25 în Ungaria sau 7,3 în Bulgaria. Asta în condiţiile în care întreaga economie a României, toate proiectele investiţionale atât de benefice românilor, depind de infrastructura rutieră”, susţine deputatul Gheorghe Dragomir.
Acesta a reamintit că, în urmă cu mai bine de un an, Guvernul Ponta promitea construirea a nu mai puţin de 2.700 de kilometri autostrăzi şi drumuri expres până în 2030. Planurile prezentate prevedeau construirea a 725 kilometri de autostradă, 184 de kilometri de autostradă fazată (drum expres transformat ulterior în autostradă) şi 1.809 kilometri de drum expres, costul total fiind estimat (la acea vreme) la 28,6 miliarde euro, inclusiv TVA”.
Potrivit declaraţiilor parlamentarului PNL de Constanţa, reţeaua de autostrăzi şi drumuri expres promisă de premierul Victor Ponta riscă să rămână, sub guvernarea social-democrată, la stadiul de vis frumos. „La un prim calcul, realizarea a 2.700 de kilometri de autostradă în 15 ani presupune o medie anuală de 180 de kilometri, ceea ce e greu de presupus că se va întâmpla prea curând. Spun acest lucru având în vedere faptul că, de exemplu, anul trecut au fost deschişi cu surle şi trâmbiţe doar 50 de kilometri de autostradă, fisuraţi la scurt timp după inaugurare!”, a declarat deputatul liberal.
Gheorghe Dragomir a amintit şi alte promisiuni neonorate ale premierului Victor Ponta care, în luna mai 2014, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, promitea demararea urgentă a lucrărilor pentru autostrada Comarnic – Braşov. Tot pentru această autostradă Victor Ponta îşi lua angajamentul că va fi finalizată în 2016, în caz contrar urmând să se retragă din competiţiile politice de anul viitor. Acum, la distanţă de un an de la această declaraţie, autostrada Comarnic – Braşov rămâne o simplă promisiune de campanie. Dar nu numai autostrada Comarnic-Braşov, a rămas la stadiul de vorbe-n vânt. Şi autostrada Bucureşti – Arad, cea care ar trebui să lege România de Europa, a fost realizată doar pe bucăţele, iar cea mai importantă parte, aceea dintre Sibiu şi Piteşti, nu are şanse să înceapă nici măcar în 2016”, a menţionat liderul PNL Constanţa subliniind că premierul Ponta practică de prea mulţi ani un fel de joacă de-a „uite autostrada, nu e autostrada”.
În consecinţă, parlamentarul PNL Gheorghe Dragomir îi atrage atenţia premierului Victor Ponta că România pierde un miliard de euro din fondurile europene destinate construcţiei de autostrăzi din cauza incompetenţei guvernului şi îi solicită să iasă din viaţa politică, aşa cum personal a declarat, pentru că „autostrada Comarnic – Braşov nu va avea nici măcar lucrările începute în 2016, darămite finalizate!”.  
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii