Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:31 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declarație de presă deputatul Gheorghe Dragomir

ro

20 Mar, 2015 13:00 1315 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a subliniat, în declarația politică depusă în această săptămână la Camera Deputaților, importanța introducerii votului prin corespondență pentru românii de peste hotare.
Potrivit declarațiilor parlamentarului PNL, „imediat după câștigarea alegerilor prezidențiale din noiembrie 2014 de către Klaus Iohannis, pe scena politică a existat un consens că românii din diaspora care s-au prezentat la urne au schimbat soarta țării. Din acel moment au trecut patru luni, timp în care Victor Ponta nu a prezentat nici măcar o schiță a proiectului de lege privind votul prin corespondență, deși anunțase că vor reglementa acest aspect”.
Acesta a amintit că, la nivelul diasporei, președintele Klaus Iohannis a reuşit să obţină aproape 90% dintre voturile românilor de peste graniţă, 377.651 de români din diaspora exprimându-și opţiunea privind noul preşedinte.
Deputatul Gheorghe Dragomir susține că „este nevoie de o alternativă la votul clasic în condiţiile în care se estimează că, în prezent, peste trei milioane de români trăiesc în afara graniţelor ţării. Noi, parlamentarii acestei țări, indiferent de culoarea politică, suntem datori să le mulțumim tuturor acelor români care au îndurat frigul, ploaia și oboseala pentru a-și exercita dreptul de a vota. România nu mai poate fi în situația rușinoasă de la alegerile prezidențiale, când modul de organizare a alegerilor din străinătate a determinat piedici flagrante pentru românii din diaspora”.
În acest context, deputatul Gheorghe Dragomir a anunțat că PNL a transmis un proiect de lege privind votul prin corespondență semnat de toți parlamentarii liberali tuturor grupurilor parlamentare, președintelui Camerei Deputaților și premierului Victor Ponta pentru a fi asumat, susținut și semnat. „Unul dintre aspectele importante ale acestui proiect legislativ se referă la dublarea numărului parlamentarilor pentru diaspora, pentru a reda românilor din străinătate drepturile și respectul care li se cuvin. Este o promisiune făcută tuturor românilor din străinătate tratați cu dispreț la alegerile din noiembrie 2014. Este și o datorie de a intra în normalitate, deoarece democrația și drepturile garantate prin Constituție nu se aplică selectiv, în funcție de interesele politice de moment”, a conchis copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii