Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:34 16 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Cu respect si grija de ziua internationala a persoanelor varstnice

ro

01 Oct, 2013 17:25 1285 Marime text
  În ziua de 1 octombrie se omagiază efortul depus de-a lungul vieții de persoanele vârstnice pentru progresul societăților din întreaga lume. Partidul Național Liberal Filiala Constanța consideră că acești oameni reprezintă pentru orice națiune, prin experiența lor, niște puncte de reper și totodată modele pentru generațiile mai tinere.
Conștient de rolul important jucat de persoanele vârstnice în societatea românească și consecvent promisiunilor făcute în campania electorală, PNL, ca partid de guvernare, și-a respectat angajamentele luate în fața acestui segment social.

Uniunea Social Liberală, prin activitatea ministrul Muncii, Familiei și Protecției sociale, Mariana Câmpeanu, și-a asumat să repare nedreptățile sociale provocate de guvernările  PDL. Încă din 2012, una dintre printre primele măsuri adoptate de Guvernul USL imediat după învestire a fost aceea de a restitui bugetarilor și pensionarilor salariile și pensiile tăiate abuziv de către guvernarea Boc-Băsescu.
Un obiectiv important care va fi pus în practică de la 1 octombrie va fi şi acela al revenirii pensiilor militare la cuantumul din decembrie 2010. Acesta se va realiza printr-o lege inițiată și promovată în Legislativ de către parlamentari liberali și social-democrați. Astăzi, pentru această categorie de pensionari care a servit drapelul ţării se face dreptate şi, de la 1 octombrie, legea va impune acordarea sumelor necesare pentru ca aceste pensii să revină la vechiul cuantum. Se protejează astfel dreptul fundamental la pensie al persoanelor afectate de procesul de recalculare și revizuire din 2010.

Demonstrăm, iată, încă odată că PNL îşi menţine o promisiune electorală făcută celor care ne-au ales. Amintim și faptul că persoanele vârstnice sunt beneficiare ale măsurilor de protecţie socială suţinute de două sisteme: sistemul de asigurări sociale care acoperă riscul de bătrâneţe prin pensii, şi măsuri de asistenţă socială pentru situaţii de dificultate sau vulnerabilitate individuală, ca dizabilitatea, situaţiile de dependenţă, sărăcia. Măsurile de asistenţă socială constau în beneficii de asistenţă socială, servicii sociale şi facilităţi susţinute financiar din bugetul de stat, bugetele locale, precum şi din bugetele de asigurări pentru anumite categorii de facilităţi şi servicii.

MMFPSPV derulează programe de investiții pentru cofinanţarea lucrărilor de construcţii, reparaţii şi amenajări clădiri ale  unităţilor de asistenţă socială, la cererea consiliilor locale şi în baza proiectelor elaborate de acestea. În perioada 2000 - 2011, s-a aprobat, prin hotărâri de Guvern, o sumă de peste 50.377.800 lei, destinată cofinanţării lucrărilor de reabilitare pentru 49 de cămine pentru persoane vârstnice, precum şi  o sumă de 41.797.200 lei pentru 91 unităţi medico-sociale.
 
 
 
 01.10.2013                           Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii