Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:39 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Conferinţa de presă pe tema “Dezvoltarea economică prin fonduri europene - Perspectivele tinerilor antreprenori în perioada 2014 – 2020”

ro

14 Mar, 2014 13:52 2161 Marime text
Joi, 13 martie 2014, de la orele 11.00, la sediul PNL Constanţa, Organizaţia TNL Constanţa a avut o Conferinţă de presă pe tema “Dezvoltarea economică prin fonduri europene - Perspectivele tinerilor antreprenori în perioada 2014 – 2020”. Evenimentul a fost organizat de către Cristina Steliana Mihailovici, membru al BPM TNL Constanţa și Președinte al Comisiei TNL pentru Economie, Industrie și Comerţ, și face parte din semifinala proiectului naţional “10 pentru Europa”.
Proiectul este derulat de către TNL și Cluburile Studențești Liberale, cu sprijinul Partidului Național Liberal, iar prin intermediul lui, 10 tineri competenți ai României vor ajunge pe lista Partidului Național Liberal pentru alegerile europarlamentare din mai 2014.
 
Cristina Steliana Mihailovici le-a expus celor prezenți importanța accesării fondurilor europene de către tineri, împărtășindu-le din experiența sa și încurajându-i pe toți să aplice și să se implice în tot ceea ce privește fondurile europene, antreprenoriatul, cercetarea și inovarea.
„Birocrația trebuie redusă în scopul facilitării accesului tinerilor la fondurile europene. De asemenea, propun crearea unor birouri de informare cu privire la documentația și etapele care urmează a fi depăşite pe parcursul derulării proceselor de accesare a fondurilor, inclusiv în universități, pentru ca tinerii să fie încurajați și sprijiniți în acest sens. Fondurile UE nu trebuie să fie un vis, ci o realitate. Accesarea lor aduce dezvoltarea economică și socială pentru tineri și implicit pentru întreaga națiune”, a declarat Cristina Steliana Mihailovici.
În ceea ce privește formarea și schimbul de experiență, Cristina Mihailovici a vorbit despre programe precum „Erasmus +”, “Leonardo da Vinci”, „Comenius”, POSDRU și “Orizont 2020”.
Competitivitatea, capacitatea de inovare și productivitatea Europei depind într-o măsură extrem de importantă de disponibilitatea unor lucrători cu un nivel ridicat de educație și formare. Vechea tendință de a avea exigențe din ce în ce mai ridicate în materie de competențe presupune că tinerilor care nu dispun de competențele cerute de economie le va fi din ce în ce mai greu să își găsească un loc de muncă. Prin urmare, abordarea problemei șomajului în rândul tinerilor necesită măsuri de soluționare a deficitelor de competențe și a neconcordanței acestor competențe.
 
 
 
Departamentul de Comunicare al PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii

  • sandu.v 15 Mar, 2014 14:49 Cu astfel de tineri inca mai speram in schimbarea acestui sistem birocratictipic romanesc.Felicitari Cristina!Avem incredere in potentialul tau secondat de o inalta tinuta morala !Esti un exemplu demn de urmat.Mult succes si reusita in tot ceace intreprinzi.