Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
08:08 27 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă - PNL

ro

17 Sep, 2015 16:17 596 Marime text
Copreședintele Filialei Constanța a Partidului Național Liberal, deputatul Gheorghe Dragomir, a criticat, în declarația politică susținută astăzi, 17 septembrie a.c., în plenul Camerei Deputaților, strategia Guvernului Ponta privind sistemul de învățământ românesc. „Peste trei milioane de elevi au pășit, luni, în sălile de clasă ale școlilor din întreaga țară, pentru un nou an școlar a cărei structură a fost modificată cu doar patru zile înainte de startul cursurilor. În timp ce majoritatea țărilor Uniunii Europene au un sistem bine pus la punct și implementat de mulți ani, în România sistemul de învățământ este într-o continuă schimbare, numită pompos „reformă”. Rezultatul? Copiii par tot mai puțin interesați de educație, iar rezultatele la examenele naționale sunt din ce în ce mai proaste”, susține deputatul PNL, Gheorghe Dragomir.
Potrivit declarațiilor parlamentarului liberal, performanța în învățământ nu se judecă numai în funcție de numărul de medalii obținute la olimpiadele internaționale. „Dacă privim rezultatele elevilor români la olimpiade și concursuri internaționale, destul de rar se întâmplă ca România să nu ocupe primele locuri. Situația este neschimbată de mai mulți ani, inclusiv din perioada când Traian Băsescu vorbea despre <<tâmpiții>> scoși pe bandă rulantă de școala românească. Sunt extrem de valoroase acestea însă nu sunt rezultatul sistemului de educație, ci rezultatul muncii elevilor, profesorilor și al părinților. Performanța se referă și la procentul tinerilor școlarizați, dar și la procentul celor care își găsesc un loc de muncă după absolvirea școlii... De ce oare Ministerul Învățământului nu reușește să vadă că se învârte într-un cerc vicios, că soluțiile pe care le găsește nu sunt bune și că este nevoie de o schimbare adaptată vremurilor actuale?”, consideră deputatul Gheorghe Dragomir.  
În opinia sa, „prioritățile sistemului educațional ar trebui să se centreze pe elevi, pe calitatea actului didactic, pe programe care să răspundă cerințelor societății, pieței muncii şi exigenţelor internaţionale, pe manualele elevilor la început de an şcolar şi finanțarea corectă a școlii, pe respectarea dreptului constituţional la educaţie”. „Aceasta este realitatea după trei ani de guvernare social-democrată. În viziunea PSD și a premierului Victor Ponta, educația a însemnat doar o lipsă acută de responsabilitate și preocupare pentru calitate, etică și profesionalism. Sunt trei ani în care școala românească a regresat. Sunt trei ani în care Legea educației a fost modificată de patru ori, fără să existe o direcție clară, iar la șefia Ministerului Educației s-au perindat nici mai mult nici mai puțin de șase miniștri!”, a conchis copreședintele PNL Constanța, deputatul Gheorghe Dragomir.

 

Ti-a placut articolul?

Comentarii