Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
13:35 24 04 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESĂ PNL

ro

12 May, 2015 11:27 613 Marime text
O delegație comună din partea Uniunii Creștin-Democrate din Germania (CDU) și a Fundației Konrad Adenauer a avut o întrevedere luni, 11 mai, la sediul central al Partidului Național Liberal, cu reprezentanți ai conducerii PNL. La întâlnire au participat Vasile Blaga - co-președinte PNL, Anca Boagiu - vicepreședinte al Partidului Popular European, Cătălin Predoiu - prim-vicepreședinte PNL, Gheorghe Flutur – secretar general, Radu Carp - secretar executiv, Gheorghe Falcă – vicepreședinte.
În cadrul discuțiilor au fost abordate subiecte europene, precum stabilitatea în regiune, dar și teme naționale, aspecte din programul de guvernare pregătit de PNL, măsuri de creștere economică și stabilitate pentru România. Un element central în cadrul programului economic este politica de inserție a lucrătorilor români în străinătate și îndepărtarea totală a restricțiilor pe piața forței de muncă europeană pentru cetățenii români.
Un punct important al discuțiilor l-a reprezentat și tematica agricolă și politicile de subvenții  acordate de Uniunea Europeană pentru fermieri.
De asemenea, s-a discutat planul european de creștere economică din perspectiva Planului Juncker și măsurile corespondente din țările membre.
Cu acest prilej, s-a evocat contribuția Partidului Popular European la crearea și dezvoltarea Uniunii Europene, în contextul împlinirii a 65 de ani de la declarația lui Robert Schuman, 65 de ani de când a fost pusă piatra de temelie a UE.
La final au fost identificate posibilități de colaborare în plan parlamentar între PNL și CDU, fiind avute în vedere o serie de acțiuni comune legate de temele discuției.
 
Departamentul de comunicare al PNL
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii