Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:11 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Compromiterea modificării Constituției va fi noul proiect al Președintelui

ro

13 Jun, 2013 20:00 786 Marime text
Declarațiile Președintelui cu privire la modificarea Constituției și organizarea unui referendum de marți seară au adus în discuție necesitatea implementării unui cadru legislativ corect și democratic fără populism și declarații mincinoase.
USL urmărește dezvoltarea economică și socială a statului român și nu dorește compromiterea proiectelor de atragere în România a fondurile europene, pe care Bruxelles-ul ni le pune la dispoziție. Coaliția de guvernare social – liberală și-a propus încă din februarie 2011 un program pe termen mediu și lung prin care să câștige alegerile locale și generale, să modifice Constituția și să ducă la bun sfârșit proiectul regionalizării, măsură strâns legată de aducerea banilor europeni în țară. În aceste condiții discuția de marți cu privire la referendum este o temă falsă care nu face decât să distragă atenția de la proiectele cu adevărat importante propuse de USL, menite să combată sărăcia și corupția din România.
Lucrările în cadrul Comisiei de specialitate a Parlamentului, în fruntea căreia se află președintele PNL Crin Antonescu, demonstrează că procesul de revizuire a Legii fundamentale este unul transparent și legal. Deciziile au fost luate cu unanimitate sau cu majoritatea voturilor de către membrii Comisiei și urmăresc respectarea drepturile şi libertăţile cetățeanului, cât și consolidarea statutului acestuia în raport cu statul român.
Țara are nevoie de bani pentru dezvoltare iar acest lucru se poate realiza numai datorită procesului de regionalizare prin care se va reîmpărții administrativ întregul teritoriu al României și se va diminua aparatul birocratic actual.
Regionalizarea este necesară pentru atragerea fondurile europene în proiecte de mare anvergură vizând turismul, dezvoltarea agricolă sau transporturile. Pentru USL acest lucru este deosebit de important deoarece furnizează locuri noi de muncă și uniformizează statutul economic al fiecărei regiuni administrative. Neputința fostului guvern PDL-ist și a președintelui de a atrage fondurile necesare dezvoltării este compensată de lucrările Comisiei speciale a Parlamentului care lucrează într-un ritm alert, respectând cu strictețe cadrul legal astfel încât noua Lege fundamentală să poată fi adoptată până la sfârșitul acestui an.
 
12 Iunie 2013
  Departamentul de Comunicare PNL Constanța
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii