Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Bilanţul reformelor structurale adoptate de către Guvernul USL

ro

05 Nov, 2013 19:04 972 Marime text
În urma finalizării negocierilor cu Fondul Monetar Internaţional, Banca Mondială şi Comisia Europeană, Partidul Naţional Liberal prezintă principalele măsuri ce au fost adoptate pe baza programului de guvernare, susţinut şi asumat de către PNL.
Astfel, am reuşit să adoptăm o serie de măsurile de reducere a arieratelor existente la întreprinderile de stat şi de prevenire a acumulării de noi arierate. În acest sens, am îndeplinit ţinta indicativă stabilită pentru luna septembrie a acestui an referitoare la arieratele cumulate ale întreprinderilor de stat aflate în proprietatea administraţiei centrale. De asemenea, am atins ţinta indicativă stabilită pentru luna septembrie a.c. privind rezultatele operaţionale ale celor mai mari societăţi feroviare şi ale filialelor lor.
O altă serie de măsuri au fost aplicate în vederea îmbunătăţirii guvernanţei, transparenţei şi monitorizării întreprinderilor de stat. În acest context, am stabilit nominalizarea unui consiliu profesionist la Hidroelectrica până la finele lunii noiembrie 2013.
Menţionăm faptul că toate contractele bilaterale noi ale producătorilor de electricitate vor fi încheiate într-o manieră transparentă şi nediscriminatorie, la preţurile de pe piaţă. Toate prevederile vor respecta legislaţia în vigoare şi vor oferi încredere atât investitorilor, cât şi celor direct implicaţi în aceste procese.
Pentru îmbunătăţirea eficienţei companiilor din domeniul energiei şi transporturilor guvernarea Uniunii Social Liberale a realizat progrese semnificative în implementarea agendei noastre de privatizare. Prin intermediul ofertelor publice iniţiale am listat cu succes 10 procente din acţiuni la Nuclearelectrica în luna octombrie a.c. şi 15 procente la Romgaz în luna noiembrie a.c.
PNL consideră că toate aceste seturi de măsuri trebuie să stimuleze economia românească şi militează în continuare pentru implementarea unor viitoare proiecte cu efecte pozitive pentru sectorul de investiţii. În acest sens, susţinem vânzarea, până la sfârşitul lunii iunie 2014, a 51% din acţiunile Electrica, prin majorare de capital, adoptarea unei noi hotărâri de guvern pentru vânzarea a 15% din acţiunile deţinute de stat la Hidroelectrica până în lunile mai-iunie 2014 şi implementarea unui program de restructurare a companiei CFR Marfă până în luna decembrie 2014 cât şi continuarea procesului de privatizare.         
 
 
  05.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța                                            
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii