Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:32 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Antonescu a avut o discuţie cu însărcinatul cu afaceri al SUA despre situaţia guvernamentală a USL

ro

20 Feb, 2014 18:39 2281 Marime text
Preşedintele Senatului, liderul PNL Crin Antonescu, a avut, joi, o întrevedere cu însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA la București, Duane Butcher, în care cei doi au discutat despre situaţia guvernamentală a USL, parteneriatul cu Statele Unite şi situaţia din Ucraina.
Între cei doi oficiali "a avut loc un schimb de opinii deosebit de util ambelor părți privind scena politică internă, situația din Ucraina, precum și asupra modalităților de întărire a parteneriatului strategic dintre România și Statele Unite ale Americii".

"În cadrul discuțiilor, președintele PNL a subliniat că încă de la fondarea USL liberalii au fost un partener loial în Guvern și în Parlament și a reiterat speranța ca și celălalt partid important al coaliției, PSD, să dorească în mod real păstrarea alianței și să respecte, astfel, votul masiv al cetățenilor pentru USL care a dat legitimitate actualului Guvern. Totodată, domnul Crin Antonescu a subliniat decizia fermă a PNL de a sancționa orice derapaj care ar putea pune în pericol statul de drept. În acest sens, parlamentarii liberali vor continua să facă demersurile necesare pentru respingerea legii amnistiei și grațierii de către Camera Deputaților", se mai arată în comunicat.
Însărcinatul cu afaceri al SUA în România, Duane Butcher, a venit la Guvern pentru o discuţie cu premierul Victor Ponta.
În luna decembrie 2012, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA. El ocupă această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

Discuţia cu premierul Ponta a avut loc în contextul actualei crize guvernamentale, generată de neînţelegerile dintre PSD şi PNL, dar şi după ce Ambasada SUA s-a pronunţat, marţi, răspunzând unei întrebări MEDIAFAX privind decizia de neridicare a imunităţii deputatului Vlad Cosma, cercetat pentru trafic de influenţă.
Astfel, Ambasada SUA a transmis că nu comentează anchete în desfăşurare, dar a subliniat că toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice. "Nimeni nu trebuie să fie mai presus de lege. Toţi demnitarii trebuie să respecte cele mai înalte standarde etice", se arată în răspunsul misiunii diplomatice.

Camera Deputaţilor a respins, luni, prin vot secret, ridicarea imunităţii deputatului PSD Vlad Cosma.
Cererea ministrului Justiţiei referitoare la încuviinţarea arestării preventive a deputatului Vlad Cosma a întrunit 105 voturi favorabile, iar un număr de 222 deputaţi au votat împotriva cererii Ministerului Justiţiei.
Liderul PSD, premierul Victor Ponta a votat primul, în plen, în privinţa cererii Ministerului Justiţiei de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PSD Vlad Cosma, urmat de membrii Cabinetului său, deputaţi.
            
  20.02.2014 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța      
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii