Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:44 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

60.000 de persoane care au lucrat în grupa I de muncă și-au recăpătat drepturile pierdute în 2010

ro

27 Nov, 2013 19:16 1226 Marime text
Membrii Partidului Național Liberal au făcut toate demersurile pentru ca persoanele ce au lucrat în condiții speciale în grupa I de muncă să își recapete drepturile luate în mod abuziv de către guvernarea PDL.

În acest sens, parlamentarii liberali au adus în discuție necesitatea unui cadru legislativ pentru repunerea în drepturi a persoanelor care au lucrat în grupa I de muncă. Deputatul PNL Victor Paul Dobre a fost unul dintre cei care au inițiat un proiect de lege în ceea ce privește rezolvarea aceastei grave situații provocată de neregulile Guvernului Boc. În 2010 a fost creată o situație de discriminare între persoanele pensionate până la 31 decembrie 2010, care au beneficiat de acest drept, și persoanele pensionate ulterior acestei date. Au fost afectați oamenii care au muncit în condiții grele, în oțelării, combinate siderurgice, în industria chimică, în turnătorii de fontă, pe șantiere.

PNL dorește să facă dreptate acestor oameni și, în acest sens, Comisia  pentru muncă și protecție socială din Camera Deputaților a adoptat, miercuri, 27 noiembrie 2013, un raport favorabil cu amendamente la Proiectul de Lege pentru modificarea şi completarea Legii nr.263 / 2010 privind sistemul unitar de pensii publice, care reglementează această situație. În conformitate cu aceste amendamente, la un stagiu de cotizare realizat în grupa I de muncă de șase ani, de exemplu, persoanele în cauză beneficiază de o reducere a vârstei standard de pensionare cu un an și 3 luni. La 35 de ani cotizați pentru această grupă de muncă, reducerea vârstei standard de pensionare este de 12 ani.
Menționăm faptul că de modificările aprobate astăzi vor beneficia peste 60.000 de persoane.

27.11.2013 Departamentul de Comunicare al PNL Constanța     
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii