Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:21 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Scrisoare deschisă privind respectarea actului de justiție în privința deputatului fugar Attila Marko

ro

18 Feb, 2015 14:03 1058 Marime text
Către:
Premierul României, domnul Victor Viorel Ponta
 
 Domnule Prim-Ministru,
 
Vă solicităm, în calitate de șef al Executivului României, să clarificați prin instrumentele legale pe care le aveți la dispoziție situația deputatului fugar Marko Attila (UDMR), care a dispărut din România din momentul în care Camera Deputaților a votat încuviințarea arestării sale pe data de 3 decembrie 2014.
Fuga deputatului Marko Attila din țară pentru a evita actul de justiție în fața căruia toți cetățenii sunt egali, indiferent de etnie sau poziție publică, reprezintă un precedent periculos pe baza căruia și alți suspecți de corupție pot scăpa de rigorile legii fugind într-o țară străină.
Aveți datoria, ca premier al unei țări europene angajate în lupta anti-corupție, efort pe care ați declarat că îl susțineți necondiționat, să vă implicați în limitele mandatului dumneavoastră pentru ca ministerele de resort din subordinea dvs. să își facă datoria și să sancționeze atât implicarea nepermisă și oficială a Ungariei în ascunderea unui deputat al României urmărit pentru fapte de corupție, cât și bâlbâiala autorităților în ceea ce privește aducerea lui Marko Attila pentru a răspunde în fața legii. Orice tărăgănare a soluționării acestui caz aduce prejudicii grave imaginii României ca stat suveran și ca stat de drept, iar responsabilitatea vă aparține.

Deputat Bogdan Diaconu, președintele Partidului România Unită
Deputat PRU Virgil Guran
Deputat PRU Paul Dumbrăvanu
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii