Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
10:51 18 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi - Loteria bonurilor – un fiasco menit sa acopere problemele ministrului Teodorovici, un posibil “Valcov 2”

ro

18 Apr, 2015 18:05 1073 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raeţchi a atras astazi atenţia asupra faptului că celebra loterie a bonurilor se transforma într-un eşec şi că, în curând, Fiscul le va cere câştigătorilor să aducă bani de acasă.
 
„Ca aproape orice acţiune întreprinsă de Guvernul lui Victor Ponta, loteria bonurilor s-a transformat într-un eşec. Potrivit celor mai recente date, peste 6.000 de bonuri au fost deja depuse la administraţiile fiscale, fiind câştigătoare, în condiţiile în care ultima zi de depunere este 13 mai. Nu exclud ca, până atunci, Fiscul să le solicite, de fapt, câştigătorilor, să aducă bani de acasă. E un efort birocratic urias, care nu aduce insa cetatenilor beneficii reale. In plus, remarc faptul că angajaţii ANAF îşi pierd vremea în mod inutil în acest proces: potrivit regulamentului loteriei, inspectorii trebuie să meargă la magazinul care a emis bonul şi să confirme autenticitatea lui. În loc să depisteze prioritar marea evaziune fiscala - după ce ANAF a declarat război covrigăriilor, tarabelor şi buticurilor – inspectorii sunt trimişi să verifice bonuri de 6 lei”.
 
Ovidiu Raeţchi a punctat că nu este exclus ca prin promovarea acestor idei, scopul ministrului Teodorovici să fie altul – acela de a distrage atenţia de la dezvăluirile din presă privind situaţia sa financiară si juridica:
 
„Ignorand criticile şi glumele care se fac pe seama loteriei bonurilor, ministrul Teodorovici vrea să organizeze şi o tombolă a bonurilor la legume şi fructe. Evident, o loterie a zarzavaturilor e un bun simbol al eficientei cabinetului Ponta la trei ani de guvernare cu zero kilometri de autostrada. Probabil ca prin lansarea unor astfel de idei creative, Eugen Teodorovici are alt obiectiv: acela de a distrage atenţia de la propriile probleme cu finanţele. Deşi dezvăluirile din presă continuă, ministrul Finanţelor nu a oferit lămuriri în chestiuni care îl vizează direct: încasează bani din chirii suspecte, face donatii sub un nume fals şi trebuie să achite credite care cu greu pot fi acoperite din veniturile realizate potrivit declaraţiei sale de avere. După Darius Vâlcov, avem un nou ministru de Finanţe care nu isi va putea justifica veniturile in fata Justitiei?”.
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii