Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:58 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Declaraţiile vicepreşedintelui Senatului României, domnul Cristian Dumitrescu, la finalul şedinţei Biroului permanent al Senatului, luni 24 martie 2014

ro

24 Mar, 2014 19:34 1066 Marime text
Biroul permanent a stabilit programul de lucru pentru săptămâna în curs, a declarat vicepreşedintele Senatului, domnul Cristian Dumitrescu, la finele şedinţei de luni, 24 martie a.c.. Astfel, luni şi marţi vor avea loc şedinţele de plen ale Senatului, urmând ca marţi după-amiază, miercuri şi joi, senatorii să lucreze în comisiile permanente, iar vineri şi sâmbătă în circumscripţiile electorale. 

În şedinţa Biroului permanent a fost prezentat şi trimis spre Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări, proiectul regulamentului de organizare şi funcţionare al Comisiei pentru transporturi şi energie şi cel al Comisiei pentru mediu. De asemenea, s-a luat decizia transmiterii către Comisia pentru regulament a propunerii privind eliminarea din titulatura Comisiei pentru administraţie publică, organizarea teritoriului şi protecţia mediului, a sintagmei „protecţia mediului”.

În privinţa activităţilor de politică externă, Biroul permanent a aprobat participarea la reuniunea interparlamentară ,,Parlamentele naţionale şi Europa”, ce se va desfăşura la Londra, pe 31 martie a.c. şi participarea la Conferinţa internaţională ,,Contribuţia parlamentelor la extinderea NATO”, în perioada 27 – 28 martie a.c., la Vilnius, Lituania.  Biroul permanent a aprobat iniţiativa Comisiei românilor de pretutindeni de a dona cărţi, din bibliotecile personale ale senatorilor şi a staff-ului tehnic din cadrul Senatului, pentru bibliotecile şcolilor româneşti din Găgăuzia. 

 Totodată, Biroul permanent a aprobat ca membrii Comisiei românilor de pretutindeni să organizeze în data de 2 aprilie a.c., în localitatea Rădăuţi o şedinţă având ca temă marcarea Zilei Naţionale de cinstire a memoriei românilor victime ale masacrelor de la Fântâna Albă şi alte zone, ale deportărilor, ale foametei şi ale altor forme de represiune organizate de regimul totalitar sovietic în Ţinutul Herţa, nordul Bucovinei şi întreaga Basarabie.

Biroul permanent a luat act despre propunerea de numire în funcţia de vicepreşedinte al Comisiei pentru regulament a domnului senator Şerban Petru Mihăilescu, din partea Grupului Parlamentar al Partidului Social Democrat.

De asemenea, Biroul permanent au primit din partea Agenţiei Naţionale de Integritate rapoartele de evaluare prin care s-a constatat în cazul a zece senatori, încălcarea regimului juridic al incompatibilităţilor, precum şi posibila săvârşire a infracţiunii de fals în declaraţii. Acestea au fost transmise Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări care va prezenta un punct de vedere până la data de 6 mai a.c.      
 Biroul permanent a primit Raportul de performanţă privind unele Programe Naţionale de Sănătate derulate în perioada 2010 – 2012, întomit de către Curtea de Conturi a României la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate, totodată s-a aprobat înfiinţarea unei comisii de organizare a evenimentelor privind aniversarea a 150 de ani de la înfiinţarea Senatului României. 

În urma cererii reprezentanţilor Grupului Parlamentar al Partidului Democrat Liberal, privind legalitatea funcţionării Grupului Parlamentar al Partidului Conservator, Biroul permanent a luat decizia de a solicita un punct de vedere Comisiei juridice, de numiri, disciplină, imunităţi şi validări.                                                                         
24 martie 2014 Direcţia de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii