Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:54 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presă Întrevederea domnului Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, cu E.S. domnul Nabih Berry, președintele Adunării Naționale a Republicii Libaneze

ro

13 Oct, 2015 17:11 1303 Marime text
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu, preşedintele Senatului, a avut o întrevedere, marţi, 13 octombrie a.c., cu E.S. domnul Nabih Berry, preşedintele Adunării Naţionale a Republicii Libaneze.
Oaspetele libanez a fost însoțit la această întâlnire de E.S. dna Rana Mokaddem, ambasadorul Republicii Libaneze la București, precum și de înalți funcționari din cadrul Parlamentului libanez.
Din partea Senatului României au participat la întrevedere domnul senator Ion Rotaru, secretar al Biroului Permanent, membru al Grupului parlamentar al Partidului Social Democrat şi doamna senator Cristiana Anghel, membru al Grupului parlamentar Liberal Conservator.
În cadrul întrevederii, au fost discutate aspecte privind cooperarea bilaterală româno-libaneză, în plan politic, economic şi cultural şi posibilităţile de consolidare a acesteia, printr-o valorificare mai bună a potenţialului semnificativ al celor două ţări.
Domnul Călin Popescu-Tăriceanu a salutat prezenţa investitorilor libanezi în România, inclusiv în domeniul bancar, contactele la nivelul Camerelor de Comerţ şi al Asociaţiilor bancare fiind în continuare foarte importante. În acest context, a fost subliniată oportunitatea organizării unei noi reuniuni în cadrul Forumului România-Liban-Africa în vederea stimulării participării firmelor româneşti, alături de cele libaneze, la dezvoltarea de proiecte comune în Africa.
Oaspetele libanez a apreciat, la rândul său, cooperarea la nivelul mediului de afaceri din România și Liban, subliniind impactul remarcabil al Forumului de afaceri „România-Liban-Africa”, organizat la Bucureşti, în anul 2012.
În cadrul dialogului purtat, a fost abordată problematica prelungirii conflictului din Siria, precum și a urmărilor acestei situaţii, preşedintele Parlamentului libanez prezentând în acest context multiplele aspecte care afectează negativ societatea libaneză, din punct de vedere economic, social, al sănătăţii şi educației. Oaspetele a precizat că există două milioane de refugiați în Liban, marea majoritate sirieni, pentru care Libanul, cu o populație de 4 milioane de locuitori, găsește din ce în ce mai greu soluții de integrare socială, educațională și economică.
Totodată, oaspetele a subliniat necesitatea identificării unei soluţii politice, apreciind, în acest context, atitudinea României faţă de problematica din regiune.
În încheiere, interlocutorii au subliniat importanța dialogului parlamentar dintre Senatul României şi Adunarea Naţională Libaneză şi rolul diplomației parlamentare, partea libaneză avansând propunerea de încheiere a unui Protocol de colaborare la nivelul celor două Parlamente.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii