Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:55 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat de presa Dacă ești premier nu poți să te operezi în secret și nu ai voie să blochezi Executivul 18 Iunie 2015

ro

18 Jun, 2015 16:06 1128 Marime text
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi: Starea de sănătate a lui Victor Ponta nu ar trebui să fie secret de stat. Dacă ești premier nu poți să te operezi în secret și nu ai voie să blochezi Executivul
 
Deputatul PNL Ovidiu Raețchi a afirmat, în legătură cu lipsa de informații privind starea de sănătate a lui Victor Ponta, că acest aspect nu ar trebui să fie secret de stat și că Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de situația actuală a premierului, situație care ar trebui reparată urgent.

Starea de sănătate a unui premier în funcție care de vineri, după moțiunea de cenzură, a plecat din țară pe ascuns, nu mai comunică instituțional, ci doar pe pagina sa de Facebook sau prin intermediari, nu ar trebui să fie secret de stat. Până acum Guvernul nu a remis nicio comunicare oficială legată de evoluția și starea de sănătate a premierului și am aflat de la Liviu Dragnea că ar avea nevoie de un repaus de trei sau patru săptămâni. În ce calitate a făcut Dragnea aceste afirmații? De purtător de cuvânt al premierului sau medic personal? Vă ofer doar două exemple recente care arată cum se comunică atunci când ești înalt demnitar și nu ai nimic de ascuns. În 2012, atunci când lui Hillary Clinton, pe atunci secretar de stat al SUA, i s-a descoperit un cheag de sânge în creier, au existat numeroase informări publice, sub forma unor comunicate sau declarații de presă făcute de purtătorii de cuvânt ai Departamentului de Stat, de purtătorul personal de cuvânt sau de medicii care au operat-o. În 2006, atunci când fostul președinte Traian Băsescu a fost operat la Viena, cei care au comunicat au fost purtătorul de cuvânt al Administrației Prezidențiale, consilierul ministrului sănătății din acea vreme sau medicii de la spital”.

Ovidiu Raețchi a adăugat că este inacceptabil ca românii să afle „pe surse” sau de la Liviu Dragnea unde se află și ce face Victor Ponta.
Indiscutabil, este dreptul său să se trateze unde vrea, dar Victor Ponta trebuie să răspundă la câteva întrebări esențiale. Nu poți să pleci la Baku în secret, ca premier, nu te operezi în secret, nu ții o țară în incertitudine în legătură cu data în care revii în România și mai ales, nu blochezi Executivul! Guvernul nu a susținut ieri ședința săptămânală pentru că toată lumea trebuia să dibuiască „pe surse” unde și ce face Victor Ponta. Ca inalt demnitar nu poti sa te "odihnesti" sau sa te "linistesti" fara o predare functionala de atributii, fara transparenta, fara termene clare, cu atat mai mult cu cat esti urmarit penal si asteptat la DNA pentru declaratii esentiale. Ponta are dreptul sa se opereze oriunde, suferinta lui nu trebuie speculata politic, dar demnitarii nu se comporta asa - e o catastrofa institutionala si de comunicare."
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii