Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:21 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Delfin eşuat de Ziua Mării Negre

ro

31 Oct, 2013 19:05 1487 Marime text
Printre numeroasele activități dedicate Zilei Internaționale a Mării Negre – sesiuni de instruire și informare în școlile constănțene și tulcene – echipa Mare Nostrum a intervenit miercuri, 30 octombrie 2013, în zona digurilor din Mangalia, la recuperarea unui delfin eșuat. Operațiunea a fost dificilă și a necesitat intervenția cu un mijloc plutitor corespunzător, deoarece leșul cântărea aproape 120 de kilograme. Femela din specia Tursiops truncatus ponticus (afalin), cu o lungime de 2,11 m, nu prezenta urme de prindere în plasă sau vreo rană, motiv pentru care a fost transportată la DSV pentru efectuarea necropsiei.
Din datele preliminare, primite astăzi, s-a constatat o congestie a organelor interne și lipsa conținutului gastric și intestinal, după cum a declarat Marian Paiu, coordonatorul proiectelor dedicate delfinilor la Mare Nostrum.
 
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul proiectului “Monitorizarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de OMV Petrom și DB Schenker.
 
Dacă osbervați un delfin eșuat, contactați-ne la numerele de telefon 0800 800 078 sau 0763255731 iar pe site-ul www.delfini.ro găsiți formularul on-line prin intermediul căruia ne puteți trimite informații cu privire la delfini (vii sau morți).
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii