Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:14 17 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Campanie de constientizare a cetatenilor din Medgidia privind colectarea selectiva a deseurilor

ro

20 Oct, 2009 20:13 1773 Marime text

Constanţa, 20 octombrie 2009

COMUNICAT DE PRESĂ

Campanie de conştientizare a cetăţenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor

Astăzi, 20 octombrie 2009, în cadrul Sălii de Conferinţe a Primăriei Municipiului Medgidia a avut loc conferinţa de presă cu tema:  Campania de conştientizare a cetăţenilor din Medgidia cu privire la colectarea selectivă a deşeurilor. La eveniment au participat reprezentanţi ai ONG Mare Nostrum, împreună cu reprezentanţi din cadrul Primăriei Medgidia, SC Lafarge Ciment SA Medgidia, dar şi jurnalişti. 
Campania de conştientizare a fost demarată în urmă cu o săptămână şi se va derula pe o  perioadă de 6 luni, în zone diferite ale Municipiului Medgidia, astfel încât să fie acoperită fiecare arie a oraşului:  “Scopul acestei campanii este unul dublu: Pe de o parte, pe de o parte, acela de a pune în aplicare conceptul colectare selectivă prin informarea locuitorilor, iar pe de altă parte, acela de a proteja mediul, prin implementarea unor practici recomandate de Uniunea Europeană. Ne bucură ideea parteneriatului cu municipalitatea Medgidia.  Vrem ca acţiunile noastre de conştientizare cu privire la colectarea selectivă să contribuie la o gestionare eficientă a deşeurilor în oraş. În acest fel, vrem să dispară  problemele care s-au înregistrat până acum la nivelul oraşului în ceea ce priveşte aspectul colectării selective şi al reciclării. ”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv MARE NOSTRUM.
Voluntarii Mare Nostrum vor informa locuitorii prin metoda door-to-door (din uşă în uşă), comunicând despre:
· importanţa reciclării,
· spaţii existente în localitate pentru colectare selectivă
·  beneficiile comunităţii – în ansamblul său
La  nivelul municipiului Medigidia, au fost amplasate 42 de platforme de colectare selectivă a deşeurilor, fiecare reunind un număr de 7 pubele colectoare. Totodată,  au fost achiziţionate 2 prese de balotat hârtie şi plastic şi 4 maşini autocompactoare pentru europubele şi containere de toate tipurile:  „Sistemul integrat de gestionare a deşeurilor la Medgidia va fi reglementat prin intermediul proiectului Refacerea habitatului natural în zonele locuibile din teritoriile de dezvoltare Medgidia-Silistra. Proiectul  vizează modernizarea şi reabilitarea infrastructurii de colectare şi transport a deşeurilor din municipiul nostru şi zonele limitrofe. Rezultatul considerabil, pe termen lung va fi îmbunătăţirea calităţii mediului prin reducerea depozitării necontrolate a deşeurilor solide” a declarat primarul municipiului Medgidia,  Marian Iordache.
SC Lafarge Ciment finanţează acest program în baza uneia din cele 4 direcţii de implicare strategică prevăzute în acordul de parteneriat pe 6 ani (2008-2013) semnat cu Primăria Municipiului Medgidia:  „Managementul deşeurilor reprezintă o componentă a setului de responsabilităţi ale administraţiei locale, iar reuşita unui astfel de program în comunitatea din care şi uzina noastră face parte, considerăm că depinde – în egală măsură – de conştientizarea beneficiilor pentru cetăţeni şi de implicarea tuturor actorilor locali” , a declarat Edmund Piess, Director SC Lafarge Ciment(România).
Proiectul va beneficia de 4 campanii publice, constând în diferite activităţi organizate de ONG Mare Nostrum, împreună cu Lafarge Ciment (Romania).

Campania de la conştientizare de la Medgidia continuă şirul de activităţi pe această linie pe care ONG Mare Nostrum le-a desfăşurat în mai multe locaţii din judeţ, printre care Năvodari şi Mangalia.

Ramona Crângaşu
Responsabil Relaţii Publice
ONG Mare Nostrum
0723328224

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii