Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:41 19 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

A doua editie a LICITATIEI PUBLICE „PIATA DE PESTE”

ro

07 Oct, 2009 19:57 1177 Marime text

COMUNICAT DE PRESĂ
                                                
„Declaraţi-vă angajamentul pentru Marea Neagră!”

Constanţa, 07 octombrie 2009
                   
Vineri, 30 octombrie 2009, ora 10.00, ONG MARE NOSTRUM va organiza a doua ediţie a LICITAŢIEI PUBLICE „PIAŢA DE PEŞTE”. Evenimentul se va desfăşura în cadrul Hotelului Ibis  şi va reuni reprezentanţi au autorităţilor locale şi centrale, reprezentanţi ai mediului de afaceri şi jurnalişti, care vor licita pentru schimbarea viitorului Mării Negre.
Obiectele licitate în cadrul „Pieţei de Peşte”  nu  vor fi  specii propriu-zise de peşti, ci deşeuri frumos ambalate, o mică parte dintre cele 17.000 de kg de deşeuri pe care turiştii şi constănţenii le „uită” pe plajă, în fiecare sezon estival.
„Noutatea acestei ediţii o constituie faptul că participanţii vor vor elabora şi semna declaraţii proprii de angajament. Aceste declaraţii trebuie să conţină promisiuni personale, puse în slujba Mării Negre. Ele intră în vigoare odată cu semnarea lor şi au ca termen de aplicabilitate 365 de zile din momentul în care au fost rostite. Respectarea ulterioară a promisiunilor va fi atent monitorizată de ONG Mare Nostrum, mass media locală şi centrală. Declaraţiile pot contribui însă la existenţa unei pieţe de peşte adevărate, astfel încât <<produsele>> pe care vi le oferim în cadrul acestei licitaţii să nu se mai regăsească  în viitor pe plajele noastre”, a declarat MIHAELA CÂNDEA, director executiv al ONG MARE NOSTRUM.
Tot cu această ocazie, viitorul Mării Negre va fi încredinţat în mâinile participanţilor. O simplă declaraţie de angajament poate schimba viitorul Mării Negre!

Persoanele care vor să se înscrie la eveniment pot trimite declaraţiile proprii de angajament pe adresa event@marenostrum.ro.

*   *   *
LICITAŢIA DE ANGAJAMENTE „PIAŢA DE PEŞTE” face parte din evenimentul “Ziua Internaţională a Mării Negre”. Un eveniment realizat cu susţinerea financiară a PETROM, VODAFONE şi COCA COLA HELLENIC. Parteneri: fotografa.ro, Cuget Liber, Radio Sky, Happyfish.ro, Greenchannel.ro, PowerMedia, Telisso, Ibis.

Ramona CRÂNGAŞU
Responsabil Relaţii Publice
Mare Nostrum NGO

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii