Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:08 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

TUI revine pe piata romaneasca

ro

07 Oct, 2009 20:28 1957 Marime text

COMUNICAT  DE  PRESĂ
România, în ofensivă pe piaţa germană de turism

Ministerul Turismului a semnat un acord cu TUI pentru revenirea celui mai mare tour-operator din lume pe piaţa românească, din 2010. În luna noiembrie a acestui an, TUI Deutschland GmbH va tipări o broşură specială, dedicată integral României, care urmează să fie distribuită pentru anul viitor în peste 10.000 de agenţii revânzătoare din Germania. Broşura va conţine 24 de pagini şi va fi editată în 120.000 exemplare. Contribuţia Ministerului Turismului pentru fiecare exemplar este de 83 de eurocenţi, inclusiv TVA, valoare care include creaţia, producţia şi distribuţia tipăriturii.
Tot din 2010, România va fi prezentă în cataloagele tour-operatorilor germani Der Tour GmbH & Co KG, cu un tiraj de 350.000 exemplare, şi ale ITS / REWETOURISTIK GmbH, cu un tiraj de 2 milioane de exemplare. Cataloagele vor fi disponibile, de asemenea, în cele peste 10.000 agenţii revânzătoare ale celor doi operatori.
În acest fel, se asigură o vizibilitate sporită a ofertei româneşti de turism pe piaţa germană şi accesul direct al consumatorilor germani de turism la informaţii despre România ca destinaţie turistică.
De asemenea, Ministerul Turismului a negociat cu Air Berlin operarea, începând cu anul 2010, a unei curse charter low-cost pe Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din Constanţa. Prezenţa acestei companii aeriene în România echivalează cu revitalizarea litoralului românesc ca destinaţie turistică pe piaţa germană.
În acest context, ministrul Elena Udrea a lansat conducerii grupului german TUI invitaţia de a veni în România pentru a pune bazele unei strategii de colaborare pe termen lung, strategie care vizează, în esenţă, incoming-ul de pe piaţa germană şi de pe celelalte pieţe-sursă din Uniunea Europeană. Reprezentanţii TUI au confirmat prezenţa lor în România, în urma acestei invitaţii, la începutul lunii noiembrie din acest an.

6  octombrie 2009
Biroul de presă
Tel: 021 20 70 769
Fax:021 20 70 768
presa@turism.gov.ro

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii