Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:23 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

COMUNICAT DE PRESA

ro

13 Aug, 2009 17:57 1029 Marime text

Pentru a dovedi maximă transparenţă în relaţia cu cetăţenii şi cu mass-media, Ministerul Turismului a publicat pe site-ul propriu o serie de informaţii de interes public, inclusiv documente pentru care nu există obligaţia legală de a fi comunicate din oficiu.

Niciunul dintre actele normative în vigoare nu obligă instituţiile publice să afişeze pe site-urile lor, de exemplu, contracte de achiziţie publică. Cu toate acestea, Ministerul Turismului este singurul minister care a publicat în acest an pe pagina de internet a instituţiei principalele contracte încheiate, pe măsură ce am constatat creşterea interesului public faţă de respectivele documente.

Pentru un acces facil la informaţii al potenţialilor vizitatori ai site-ului, documentele aferente achiziţiilor sunt afişate într-o singură secţiune, în ordinea cronologică a datelor la care au fost emise sau la data demarării procedurilor de atribuire a contractelor. Data care însoţeşte materialele respective nu este în niciun caz data postării şi nu există niciun element care să îndreptăţească o persoană, oricât de neavizată ar fi, să înţeleagă contrariul.

Referitor la documentele şi informaţiile aflate la dispoziţia Comisiei Parlamentare, dincolo de faptul că pe site-ul instituţiei sunt postate contractele pe care le aminteam, ministerul a transmis parlamentarilor toate documentele solicitate de Comisie. Dacă membrii Comisiei nu reuşesc să se lămurească asupra obiectului lor de activitate consultând site-ul, e foarte simplu să citească documentaţia care le-a fost pusă la dispoziţie de minister.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii