Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:49 19 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Sănătății, întrevederi cu ambasadorii Belgiei, Austriei, Elveției și Franței

ro

04 Mar, 2021 23:28 1426 Marime text
  • Ministrul Sănătății, întrevederi cu ambasadorii Belgiei, Austriei, Elveției și Franței despre intensificarea colaborării în domeniul sanitar

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a avut astăzi, 4 martie a.c., întrevederi cu ambasadori ai patru state în România, ambasadorul Regatului Belgiei, ES Philippe Benoit, ambasadoarea Republicii Austria, ES Isabel Rauscher, ambasadorul Confederației Elvețiene, ES Arthur Mattli, și ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer.

Pe agenda celor patru întrevederi s-au aflat subiecte de interes referitoare la intensificarea relațiilor de colaborare în domeniul sanitar, precum acordarea asistenței medicale pentru pacienții cu arsuri grave sau care nu pot fi tratați în România, investiții în infrastructura sanitară, digitalizare și schimburi de experiență între profesioniști din România și din cele patru state.

În cadrul discuțiilor, printre altele, ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a mulțumit ambasadorului Regatului Belgiei în România, ES Philippe Benoit, pentru sprijinul constant oferit de Spitalul Militar „Reine Astrid” din Bruxelles, prinicipala unitate de transfer a pacienților cu arsuri grave din România. Cei doi oficiali au abordat și alte teme privind proiecte viitoare de colaborare între cele două state.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Republicii Austria, ES Isabel Rauscher, ministrul Vlad Voiculescu a mulțumit pentru suportul oferit de-a lungul timpului de Austria în acordardarea asistenței medicale pacienților români care nu pot fi tratați în țară.

Ministrul Sănătății a discutat cu ambasadorul Confederației Elvețiene, ES Arthur Mattli, despre sprijinul oferit de Elveția prin fondurile elvețiene destinate sănătății. Cei doi oficiali au discutat și despre măsurile de reformă pe care Ministerul Sănătății le are în vedere în perioada imediat următoare, precum și despre oportunități de colaborare bilaterală.

În cadrul întrevederii cu ambasadoarea Republicii Franceze, ES Laurence Auer, s-a discutat, printre altele, despre întărirea parteneriatului pentru îmbunătățirea managementului spitalelor, precum și despre intensificarea colaborării dintre cele două state pentru instruirea personalului medical din România.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii