Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:18 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participare la intalnirea Comisiei Internationale pentru protectia fluviului Dunarea

ro

16 Feb, 2010 20:34 815 Marime text

16.02.2010

COMUNICAT DE PRESĂ
Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély,  la întâlnirea Comisiei Internaţionale pentru protecţia fluviului Dunărea

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély,  a participat la întâlnirea ministerială a Comisiei Internaţionale pentru protecţia fluviului Dunărea (ICPDR), care a avut loc la Viena, Austria.
În cadrul reuniunii, miniştrii mediului din ţările riverane Dunării au prezentat starea apelor Dunării, stadiul acţiunilor şi activităţilor cuprinse în Planul de management al bazinului hidrografic şi programul de acţiune legat de prevenirea şi combaterea efectelor inundaţilor.
De asemenea, au fost discutate unele probleme cheie cu care se confruntă bazinul Dunării, şi anume: reducerea poluării şi combaterea accidentelor cu substanţe periculoase, navigaţia si protecţia mediului, creşterea contribuţiei mediului de afaceri la îmbunătăţirea calităţii apei,  strategii ale gospodăririi apei pentru adaptarea la schimbările climatic.
În intervenţia sa, ministrul Mediului şi Pădurilor a prezentat eforturile întreprinse de ţara noastră pentru reducerea poluării apelor.  Referitor la problematica navigaţiei, demnitarul român a susţinut aplicarea Declaraţiei comune adoptate de ICPDR şi Comisia Dunării,  subliniind că România deja aplică această declaraţie la proiectele de infrastructură pe Dunăre.
“Apreciez rezultatele activităţilor desfăşurate în cadrul ICPDR şi mai ales finalizarea Planului de management pentru bazinul fluviului Dunărea şi a Programului de acţiune referitoare la inundaţii, considerând, totodată, că aceste două documente trebuie să constituie o bază pentru Strategia europeană a Dunării”, a spus ministrul Borbély.
“Având în vedere importanţa Stragiei Dunării, îmi exprim speranţa că acest document va fi oficial aprobat în timpul preşedinţiei ungare a Uniunii Europene”, a continuat ministrul Mediului şi Pădurilor.
Reuniunea s-a încheiat prin adoptarea Declaraţiei ministeriale şi a Declaraţiei privind bazinul Tisei.

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii