Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:28 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Mediului şi Pădurilor a premiat 31 de comisari ai GNM pentru activitatea lor, din ultimii 20 de ani, în domeniul mediului

ro

16 Mar, 2011 23:20 1084 Marime text

Ministrul Mediului şi Pădurilor, László Borbély şi Comisarul General al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, au înmânat, miercuri 16 martie, la sediul MMP, medalii comisarilor care activează de 20 de ani în cadrul instituţiilor de inspecţie şi protecţie a mediului din România.

"Evenimentul de astăzi celebrează atât aniversarea GNM cât şi a activităţii desfăşurate de 31 de comisari ce s-au afirmat prin stoicism, loialitate faţă de instituţia de mediu şi profesionalism. Acestea sunt valori pe care trebuie sa le deţină oricine, indiferent de locul său de muncă. Garda Naţională de Mediu este o instituţie foarte dificilă, o Poliţie a Mediului, ce trebuie nu numai să pedepsească ci şi să fie pregătită pentru orice provocare cum ar fi poluări accidentale sau alte evenimente de mediu, o instituţie ce trebuie să îi conştientizeze pe cei responsabili că încalcarea legislaţiei de mediu se pedepseşte", a subliniat ministrul László Borbély.

Referitor la activitatea GNM, ministrul Mediului şi Pădurilor a menţionat că „în anul 2010 comisarii au dat amenzi în valoare de peste 77 de milioane de lei şi au înaintat 45 de plângeri penale".

Comisarul general al Gărzii Naţionale de Mediu, Silvian Ionescu, a subliniat că „pe lângă faptul că pe 12 martie am sărbătorit 8 ani de la înfiinţarea GNM, în 2011 se împlinesc 20 de ani de funcţionare a agenţiilor de protecţia mediului. Colegii prezenţi aici sunt cei care au parcurs toată evoluţia din domeniul protecţiei şi inspecţiei mediului din ultimii 20 de ani, cu schimbările în ceea ce priveşte legislaţia, viziunea şi modul de a gândi."

Direcţia de Comunicare

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii