Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:25 08 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea emisiunii de mărci poştale “ EUROPA 2011 - PĂDURI”

ro

27 Apr, 2011 21:26 905 Marime text

Ministerul Mediului şi Pădurilor László Borbély a participat miercuri, 27 aprilie 2011, la evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poştale " EUROPA 2011 - PĂDURI". Subiectul emisiunii se înscrie în lista tematicii evenimentelor desfăşurate în cadrul manifestărilor dedicate Anului Internaţional al Pădurilor 2011, declarat de Adunarea Generală a ONU.

Alături de ministrul László Borbély, la evenimentul de lansare a emisiunii de mărci poştale " EUROPA 2011 - PĂDURI" au fost prezenţi şi directorul Romfilatelia - Cristina POPESCU, directorul general al ROMSILVA, Valerian SOLOVĂSTRU şi Preşedintele ANPM - Iosif NAGY.

„Vreau să subliniez faptul că timbrele trebuie să aibă un loc special, ele reprezentând un mesager al culturii, al artei, iar în acest moment, al mediului. Timbrele au menirea de a apropia oamenii, culturile, ideile. De-a lungul timpului MMP a avut o colaborare foarte bună cu Romfilatelia care ne sprijină şi în acest proiect şi sperăm că împreună, şi prin aceste timbre reprezentative pentru Anul Internaţional al Pădurii, să educăm, să sensibilizăm cetăţenii şi instituţiile statului pentru a ne fi parteneri în această luptă împotriva defrişărilor, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

Referitor la acţiunile derulate de M.M.P pentru combaterea tăierilor ilegale de arbori, ministrul László Borbély a subliniat faptul că „ministerul se luptă pentru a interveni mai eficient în combaterea tăierilor de păduri. Fiecare dintre noi, atât cetăţenii cât şi instituţiile statului, avem responsabilitatea de a apăra pădurea şi de a sesiza orice neregulă în timp util. Anul trecut s-au înăsprit contravenţiile silvice, iar anul acesta, sperăm ca în aproximativ două săptămâni să promovăm schimbări în legislaţie, potrivit cărora tot ceea ce se fură, chiar şi sub 5m3 să constituie infracţiune".

Cristina POPESCU, directorul Romfilatelia a declarat: „Ca în fiecare an, Romfilatelia introduce în circulaţie emisiunea de mărci poştale EUROPA, tematica stabilită anul acesta de PostEurop fiind Paduri. Doresc să mulţumesc ambelor instituţii de mediu, Romsilva, Ministerul Mediului şi Pădurilor pentru iniţiativa de lansare a emisiunii de timbre cu tema mediului. Acest mic petec de hârtie, timbrul, are rolul de a transmite mesaje generaţii de-a rândul, de a conştientiza populaţia de asemenea evenimente. Anul acesta ne-am alăturat Ministerului Mediului şi Pădurilor pentu această iniţiativă prin care sperăm să tragem un semnal de alarmă, să sensibilizăm cetăţenii. Cu prilejul Anului Pădurii, vom scoate un întreg poştal cu marcă fixă cu tema pădurii", a declarat directorul General al Romfilatelia,

Emisiunea cuprinde două timbre cu o valoare nominală de 2,4 lei şi 9,10 lei ce vor fi tipărite în câteva mii de exemplare ce vor circula, începând din 27 aprilie, atât pe teritoriul României cât şi în străinătate. În acelaşi timp s-a lansat şi întregul poştal (plic cu timbru imprimat), realizat în câteva mii de exemplare, dedicat şi el Anului Internaţional al Pădurilor 2011.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii