Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 21 05 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

„Conservarea Deltei Dunarii prin intermediul politicii regionale si de protectia mediului a UE“

ro

03 Apr, 2009 18:35 768 Marime text

03.04. 2009

COMUNICAT DE PRESA

Ministrul mediului, Nicolae Nemirschi, va participa in zilele de 6 si 7 aprilie 2009 la conferinţa cu tema „Conservarea Deltei Dunării prin intermediul politicii regionale şi de protecţia mediului  a Uniunii Europene”, care se va desfasura la Tulcea – hotel Esplanada (str. Portului nr.1, Sala de Conferinte).

La eveniment va fi prezenta si doamna Francine Cousteau, o susținătoare consacrată a Deltei Dunării, alaturi de guvernatorul ARBDD, Grigore Baboianu, europarlamentari membrii ai Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) şi ai Comisiei pentru mediu, sănătate publică şi siguranţă alimentară (ENVI), reprezentanţi ai institutelor de cercetare și ai organizaţiilor neguvernamentale ce activează în domeniul mediuluii.

Prima zi este rezervata vizitarii unor obiective ce reprezintă modele de bună practică în absorbţia şi gestionarea fondurilor europene, prilej cu care vor avea loc si discuţii cu reprezentanţi ai comunităţilor locale.

In data de 7 aprilie, cu incepere de la ora 9:30, se vor desfasura lucrarile conferintei, in cadrul careia vor fi abordate teme referitoare la politica de dezvoltare regională şi de protejare a mediului în Delta Dunării. Dezbaterile vor avea loc în cadrul a două secțiuni, dintre care una dedicată capacităţii administraţiei locale de a absorbi fonduri europene, provocărilor şi oportunităţilor utilizării acestor fonduri comunitare, necesităţii unei abordări transfrontiere în scopul reducerii poluării. Ce-a de a doua secţiune, dedicată problemelor de mediu, cuprinde teme de discuţii precum dezvoltarea durabilă, agricultura ecologică, managementul deşeurilor în arealul Deltei Dunării, dar şi cooperarea între actorii locali, mediul privat şi cetăţeni.

Direcţia Comunicare şi Organizare a Ministerului Mediului

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii