Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:46 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Comunicat Ziua GNM - Joi, 10 Martie 2011

ro

10 Mar, 2011 17:24 1193 Marime text

Incepand cu anul 2007, în data de 12 Martie se sarbatoreste "Ziua Garzii Nationale de Mediu", institutie publică - corp specializat de inspecţie şi control - ce funcţionează ca organ de specialitate al administratiei publice centrale, cu personalitate juridica, aflata în subordinea Ministerului Mediului si Padurilor.

Comisariatul Judetean Constanta al GNM, a organizat o serie de actiuni menite sa marcheze acest moment aniversar, destinate in primul rand constientizarii si responsabilizarii factorilor de decizie in viata judetului Constanta - autoritati ale administratiei publice locale, dar si a cetatenilor si mai ales a tinerei generatii.

Dintre aceste activitati enumeram:

- program de instruire legislativa in domeniul protectiei mediului, destinat voluntarilor de mediu, demarat in data de 04.03.2011 cu finalizare in 12.04.2011;

- intalniri cu elevii din scolile si liceele constantene, efectuate in perioada 01.03.2011- 04.03.2011, in cadrul proiectului de voluntariat si educatie ecologica ECO CHAMPIONS, organizat in colaborare cu ONG "Mare Nostrum" si Asociatia "Mai mult Verde".

- intalnire organizata la sediul CJ Constanta, in data de de 9 martie 2011, cu reprezentanti ai Institutiei Prefectului Judetul Constanta, Agentiei Pentru Protectia Mediului Constanta, Sectiei Regionale de Politie Transporturi Constanta si ai Primariilor din judetul Constanta, in vederea analizarii aspectelor privind inchiderea depozitelor de deseuri, conf. HG nr. 349/2005, precum si a obligatiilor stipulate de legislatia privind salubrizarea localitatilor;

- eveniment aniversar organizat in data de 11.03.2011, in sala de festivitati a CJ Constanta, cu participarea reprezentantilor Institutiei Prefectului Judetul Constanta si ai altor institutii publice, precum si a elevilor din cadrul unitatilor de invatamant constantene cu care sunt incheiate protocoale de colaborare in domeniul actiunilor cu caracter ecologic.

Mesajul pe care dorim sa il transmitem cu acest prilej este acela ca atitudinea preventiva in domeniul protectiei mediului este prioritara, reprezentand responsabilitatea noastra, a tuturor, deoarece doar in acest mod putem transmite generatiilor viitoare un mediu sanatos de viata.

PRIM COMISAR,

Ing. Vasile PETRO

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii