Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:58 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI Sistem Informatic Integrat la Casa Naţională de Pensii

ro

09 Mar, 2011 23:26 1375 Marime text

Bucureşti, 09 martie, 2011. Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, a semnat, astăzi, 09 martie, 2011, alături de Preşedintele Casei Naţionale de Pensii, doamna Domnica Doina Pârcalabu, un contract de finanţare din fonduri structurale, pentru proiectul "Servicii Publice Online Destinate Cetăţenilor, Contribuabililor şi Beneficiarilor Sistemului Public de Pensii şi din Sistemul Accidentelor de Muncă şi al Bolilor Profesionale".

În cadrul evenimentului, a participat şi Ministrul Muncii, Familiei şi Protecţiei Sociale, domnul Ioan-Nelu Botiş.

Valoarea totală a proiectului este de 26.658.760 lei, din care 21.499.000 lei reprezintă valoarea asistenţei nerambursabile. Proiectul va fi implementat în 24 de luni.

Scopul proiectului este dezvoltarea unui sistem informatic integrat prin intermediul căruia, cetăţenii vor avea acces la următoarele tipuri de servicii:

  • Servicii electronice pe zona de pensii şi alte drepturi de asigurări sociale: managementul cererilor de acordare pensii / indemnizaţii de legi speciale, managementul cererilor de încasare a sumelor neîncasate, managementul cererilor de modificare a datelor personale, cereri de acordare indemnizaţii de legi speciale;
  • Servicii electronice pe zona de evidenţă contribuabili care includ evidenţa contractelor de asigurare, a declaraţiilor de asigurare, precum şi a declaraţiilor nominale A11 şi A12;
  • Servicii electronice pe zona de accidente de muncă şi boli profesionale care includ completarea online a următoarelor tipuri de cereri: cererea-tip privind solicitarea drepturilor de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale - despăgubire în caz de deces - (inclusiv modificare, vizualizare, tipărire), cererea de participare la curs de recalificare sau reconversie profesională, cererea de rambursare a cheltuielilor, cererea pentru acordarea de dispozitive medicale, cererea pentru obţinerea compensaţiei pentru atingerea integrităţii, cererea-tip privind solicitarea drepturilor de asigurări pentru accidente de muncă şi boli profesionale - indemnizaţii.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

OIPSI este organizat la nivel de direcţie generală, în cadrul MCSI, având ca scop gestionarea proiectelor finanţate din Fonduri Structurale în domeniul IT&C prin implementarea operaţiunilor Axei III din Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii