Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MCSI - Ministrul Valerian Vreme s-a întâlnit cu Ambasadorul Israelului

ro

16 Feb, 2011 22:55 1017 Marime text

Bucureşti, 16 februarie, 2011. Ministrul Comunicaţiilor, Valerian Vreme, s-a întâlnit astăzi, 16 februarie 2011, cu domnul Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Israelului în România.

Întâlnirea a fost solicitată de către partea israeliană, ca urmare a relaţiilor bune de colaborare dintre cele două ţări.

"În momentul de faţă, există conexiuni la nivelul companiilor israeliene şi a celor româneşti în toate domeniile de activitate. Suntem interesaţi de piaţa IT&C din Israel pentru promovarea companiilor româneşti", a precizat ministrul Valerian Vreme.

Domnul Ambasador a subliniat importanţa stabilirii unor relaţii solide între guvernele celor două ţări, dar şi între celalalte instituţii publice, prin schimb de idei şi cooperare permanentă în toate domeniile de interes.

Totodată, Ambasadorul a vorbit depre aplicaţiile informatice majore din Israel, precum e-Guvernare şi e-Sănătate, despre securitatea informatică, susţinând că domeniul IT&C reprezintă 16% din PIB-ul acestei ţări. De asemenea, domnul Dan Ben-Eliezer a subliniat importanţa identificării modalităţilor de colaborare în domeniul tehnologiei informaţiei, atât la nivelul companiilor, cât şi la nivel guvernamental.

Ambasadorul a precizat că, în momentul de faţă, în Israel există 6000 de start-up-uri dintre care 20% sunt dedicate sectorului de comunicaţii, iar 50% dintre centrele de cercetare-dezvoltare sunt în sectorul IT&C. În prezent, la nivel guvernamental este în lucru un protocol de colaborare între cele două ţări în domeniul cercetării-dezvoltării, care vizează şi cooperarea pe segmentul IT&C.

Ministrul Valerian Vreme l-a informat pe domnul ambasador despre misiunea Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii informaţionale (MCSI) şi despre proiectele pe care ministerul le are în derulare.

În fiecare an, la Bucureşti se organizează Forumul de cooperare Româno-Israelian "Business Hi-Tech". Evenimentul a avut rezultate considerabile pentru companiile din Israel şi România care activează în domeniul tehnologiei informaţiei, securităţii, apărarii şi energiei. Anul acesta, forumul a ajuns la cea de-a 12-a ediţie. Pe acestă cale, domnul Valerian Vreme a fost invitat să participe la eveniment.

Ministerul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale (MCSI) este instituţia care are rolul de a realiza politica Guvernului în sectoarele comunicaţiilor electronice şi audiovizuale, serviciilor poştale, tehnologiei informaţiei şi în domeniul serviciilor societăţii informaţionale şi ale societăţii bazate pe cunoaştere din România. Pentru mai multe detalii despre activitatea MCSI vizitaţi www.mcsi.ro.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii