Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:58 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Vizita în Republica Albania a șefului Statului Major al Apărării

ro

23 Jun, 2023 13:14 658 Marime text
      Nr. 238
23  iunie 2023
 
 
Vizita în Republica Albania a șefului Statului Major al Apărării
 
            Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit joi, 22 iunie, cu președintele Albaniei, Bajram Begaj, și cu ministrul apărării, Niko Peleshi, în cadrul vizitei efectuate în Republica Albania, în perioada 21-23 iunie, la invitația omologului său, generalul de brigadă Arben Kingji.
            Întrevederile oficialilor s-au axat pe consolidarea relațiilor militare în format bilateral și în context aliat. Totodată, discuțiile au vizat situația de securitate, cu accent pe zona Balcanilor de Vest și regiunea Mării Negre.
            Generalul Daniel Petrescu a evidențiat că îmbunătățirea stabilității regionale este un obiectiv al Armatei României. Realizarea unui parteneriat robust între armatele celor două țări contribuie la asigurarea unui climat favorabil atingerii intereselor comune de securitate. De asemenea, prezența militarilor celor două țări în operații de stabilitate în Balcani, precum „EUFOR ALTHEA” din Bosnia și Herțegovina, servește obiectivelor de stabilitate regională și de creștere a încrederii reciproce. „I-am mulțumit generalului de brigadă Arben Kingji pentru prezența constantă a aliaților albanezi atât în comandamentele multinaționale stabilite pe teritoriul României, cât și la evenimentele majore de instrucție din țara noastră. Cel mai recent exemplu este participarea subunității de poliție militară la exercițiul Saber Guardian 23. Am discutat împreună despre creșterea, în continuare, a consistenței participării reciproce la exercițiile planificate în următorii 3-4 ani”, a declarat șeful apărării.
            Vizita a constituit o oportunitate pentru realizarea unei abordări militare armonizate, ca parte a gândirii defensive aliate care se va definitiva la Summit-ul NATO de le Vilnius din luna iulie.
 
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii