Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:55 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Întrevederea ministrului apărării naționale cu președintele Parlamentului Republicii Moldova

ro

03 May, 2023 14:51 608 Marime text
  Nr. 163
3 mai 2023
 
Aceste informaţii sunt disponibile şi în internet, la adresa www.mapn.ro
 
Ministrul Angel Tîlvăr: „Contăm pe sprijinul autorităților Republicii Moldova pentru derularea proiectelor de îngrijire a cimitirelor de război și a monumentelor ridicate pentru cinstirea sacrificiilor ostașilor români“
 
Întrevederea ministrului apărării naționale cu președintele Parlamentului Republicii Moldova
 
            Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, a avut marți, 2 mai, la Chișinău, o întrevedere cu președintele Parlamentului Republicii Moldova, Igor Grosu. 
            Agenda discuțiilor a inclus o trecere în revistă a stadiului cooperării bilaterale în plan militar, sprijinul acordat de țara noastră autorităților de la Chișinău în parcursul european, precum și o analiză a situației de securitate din regiune, în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.
            Ministrul Angel Tîlvăr a subliniat că România va continua să susțină Republica Moldova atât în dimensiunea relațiilor bilaterale - în cadrul parteneriatului strategic, cât și la nivel internațional, pentru creșterea rezilienței în fața amenințărilor hibride generate de Federația Rusă, accentuate în special de campanii de dezinformare și propagandă.
            „Ne este foarte clar că împărtășim aceleași preocupări cu privire la consecințele grave ale războiului de agresiune al Federației Ruse în Ucraina pentru regiunea noastră”, a arătat ministrul apărării naționale.
            În planul cooperării militare, cei doi înalți oficiali au evidențiat nivelul excelent al colaborării dintre cele două armate. În acest context, Igor Grosu și-a exprimat aprecierea pentru sprijinul oferit de țara noastră în domeniul învățământului militar și al instruirii prin exerciții comune. De asemenea, a subliniat sprijinul Legislativului de la Chișinău pentru continuarea modernizării Armatei Naționale. „În acest an, am dublat bugetul pentru apărare. Suntem deciși să identificăm resurse financiare pentru a investi, în continuare, în armată. Provocările sunt multe și trebuie să răspundem la ele”, a arătat președintele Parlamentului Republicii Moldova.
            Un alt punct important al discuțiilor a fost reprezentat de stadiul colaborării dintre cele două capitale pentru cinstirea memoriei eroilor români căzuți la datorie pe teritoriul Republicii Moldova. 
            Exprimând aprecierea pentru sprijinul autorităților de la Chișinău în derularea unor importante proiecte de restaurare și refacere a unor morminte și opere comemorative de război ridicate în onoarea eroilor Armatei României, Angel Tîlvăr a reiterat angajamentul părții române de a continua acest demers comun pentru cinstirea memoriei celor căzuți,  inclusiv în Chișinău, prin refacerea Cimitirului Eroilor, necropolă de război înființată la 27 martie 1918, la inițiativa Societății Veteranilor Primului Război Mondial, sub patronajul Reginei Maria.
            „Avem datoria de a cinsti memoria eroilor căzuți la datorie și niciun efort nu poate fi prea mare pentru asta. Apreciem deschiderea și contăm pe sprijinul autorităților Republicii Moldova pentru derularea proiectelor de îngrijire a cimitirelor de război și a monumentelor ridicate pentru cinstirea sacrificiilor ostașilor români și sunt încredințat că vom găsi împreună cele mai bune soluții și pentru ca Cimitirul Eroilor din Chișinău să redevină un loc de închinare și de reculegere, așa cum a fost gândit de înaintașii noștri”, a arătat ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr. 
 
                        Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii