Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:26 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MApN Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic

ro

28 Feb, 2024 11:37 419 Marime text
Nr. 46
28 februarie 2024
 
Acord, în premieră, între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc cu privire la cooperarea în domeniul militar și tehnic
 
Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și ministrul apărării naționale marocan, Abdeltif Loudyi,, au semnat, la Rabat, Acordul între Guvernul României şi Guvernul Regatului Maroc privind cooperarea în domeniul militar și tehnic, o premieră în relația dintre cele două țări. 
Acordul, primul document de acest fel semnat între România și Maroc, va asigura cadrul juridic al cooperării în domenii de interes reciproc precum industria de apărare, instruirea personalului în instituții militare, pregătirea și exercițiile, medicina militară şi securitatea cibernetică.
„Sunt convins că acest acord, care reprezintă o premieră, va oferi imboldul necesar pentru aprofundarea cooperării în domeniul apărării dintre România și Regatul Maroc, în beneficiul ambelor state”, a declarat ministrul apărării naționale cu ocazia semnării acordului.
În cadrul întrevederii bilaterale, miniștrii Tîlvăr şi Loudyi au abordat subiecte de interes comun privind relația româno-marocană, cu accent pe cooperarea în domeniul tehnico-militar și pe situația de securitate globală, reliefând particularitățile continentului african. În context, ministrul Angel Tîlvăr a adresat părții marocane invitația de a participa la cea de-a noua ediție a celei mai mari expoziții de tehnică militară și de securitate din zona Europei de Est - Black Sea Defence and Aerospace BSDA 2024, care va avea loc la București, la finalul lunii mai, invitație acceptată de omologul de la Rabat. 
În final, ministrul Tîlvăr a subliniat că Strategia Națională a României pentru Africa oferă viziunea necesară pentru angajamentele viitoare ale țării noastre pe continent, inclusiv pe palierul securitar.
Cei doi oficiali au convenit asupra continuării dialogului pe teme de interes comun și intensificarea cooperării în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale din care fac parte România și Regatul Maroc.
 
 
 
Biroul de presă
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii