Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
14:41 16 11 2018 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Vicepremierul Gabriel Oprea a înaintat în grad 22 de veterani de razboi din cadrul MAI

ro

29 Apr, 2015 12:07 608 Marime text
Cu prilejul Zilei Veteranilor de Război,viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a înaintat în grad 22 de veterani de război din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.   
 
Astfel, potrivit Ordinului viceprim-ministrului pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, 4 ofițeri au fost înaintați în gradul de colonel în retragere,  5 în gradul de locotenent-colonel în retragere, 4 în gradul de maior în retragere, 2 în gradul de căpitan în retragere și 2 în gradul de locotenent în retragere.
Totodată, a fost acordat gradul de sublocotenent în retragere pentru 5 subofițeri ai Ministerului Afacerilor Interne.
 
În contextul manifestațiilor organizate cu ocazia Zilei Veteranilor de Război,
viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, a participat la Adunarea Solemnă a veteranilor, răniţilor, invalizilor şi urmaşilor celor decedaţi ca urmare a participării la cel de-Al Doilea Război Mondial, eveniment organizat împreună cu Ministerul Apărării Naționale și Asociația Națională a Veteranilor de Război, la Palatul Cercului Militar Naţional.
”Cred cu tărie într-o Românie clădită pe valori autentice, dezvoltată pe principii sănătoase, în care patriotismul, credința și loialitatea față de țară sunt principii sfinte pentru fiecare român. Pentru generațiile tinere, dumneavoastră sunteți părinții României moderne. Iar dacă România este astăzi o țară respectată în lume, acest lucru se datorează și sacrificiilor veteranilor de război, acelora care și-au jertfit tinerețea pentru apărarea identității și interesului național”, a subliniat vicepremierul Gabriel Oprea în alocuțiunea sa.
 
În această dimineață, vicepremierul Gabriel Oprea a depus o coroană de flori  la Monumentul Eroilor Patriei, din București.
 
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE                                   
                                              
 

Ti-a placut articolul?

Comentarii