Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:35 26 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima reuniune a Comisiei Mixte româno-spaniole în domeniul afacerilor interne

ro

16 Apr, 2013 13:52 959 Marime text


  R O M Â N I A
MINISTERUL AFACERILOR INTERNE
DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE
 

BULETIN INFORMATIV
Nr.136 din 16 aprilie 2013
 

Marți, 16 aprilie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne se desfășoară prima reuniune a Comisiei Mixte româno – spaniole în domeniul afacerilor interne.


Lucrările Comisiei, deschise de secretarul de stat Bogdan Tohăneanu, au ca temă centrală evaluarea cooperării dintre autoritățile române și spaniole în domeniul polițienesc.
În acest context, Bogdan Tohăneanu a apreciat nivelul excelent la care se situează cooperarea dintre cele două state:


În primul rând doresc să vă transmit mesajul de mulțumire al ministrului Afacerilor Interne pentru susținerea pe care Spania a acordat-o României, în procesul de aderarea la spațiul Schengen și să transmit totodată speranța noastră că ne veți susține în continuare în eforturile noastre instituționale de a adera la forurile europene. Comisia Mixtă de cooperare româno-spaniolă trebuie să se constituie ca un instrument eficient de lucru în domeniul afacerilor interne, dar mai ales trebuie să concretizăm un plan concret de acțiuni. Acord o importanță majoră acestei Comisii, având în vedere comunitatea importantă de români care trăiește în Spania și îmi doresc ca această primă întâlnire de lucru să aibă un caracter concret asumat de ambele părți, tocmai de aceea am ales pentru această comisie, reprezentanți de la toate armele care reprezintă Ministerul Afacerilor Interne.”


La rândul său, șeful delegației spaniole, Juan Rueda a subliniat buna relație de cooperare dintre polițiile celor două state, afirmând importanța deosebită pe care autoritățile spaniole o acordă acestei colaborări. De asemenea, oficialul spaniol a mai afirmat că a venit la București însoțit de unii dintre cei mai buni specialiști în domeniul cooperării polițienești:


Vă mulțumesc în primul rând pentru excelenta dumneavoastră primire, specifică de altfel poporului român și îmi exprim convingerea că prima reuniune a Comisiei mixte româno-spaniole va deveni un reper important pentru viitoarele noastre întâlniri.”


Pe agenda de lucru a reuniunii se regăsesc astăzi subiecte de actualitate privind cooperarea bilaterală, cu accent pe combaterea infracționalității în care sunt implicați cetățeni români pe teritoriul spaniol, urmând să fie stabilite acțiuni concrete care urmează să fie desfășurate de autoritățile celor două țări în perioada următoare.
De asemenea specialiștii celor două ministere vor aborda și problematica dezvoltării cadrului juridic bilateral în domeniu.


Delegația spaniolă este condusă de domnul Juan María Rueda Menéndez, Director General Adjunct pentru Cooperarea Polițienească Internațională din cadrul Ministerul de Interne spaniol, având în componență reprezentanți ai forțelor și corpurilor de securitate naționale din Spania.


***


Comisia Mixtă a fost stabilită în baza Convenției româno - spaniole privind lupta împotriva criminalității și are ca scop dezvoltarea şi supervizarea cooperării reglementate prin acest instrument juridic.


DIRECŢIA INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE



 

 
 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii