Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:06 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Reținuți pentru trafic de droguri de marte risc

ro

12 Jul, 2023 15:14 495 Marime text
Nr. 752 din 12 iulie 2023
 
REȚINUȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI DE MARE RISC
 
La data de 11 iulie a.c., polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa-Năsăud, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud, au pus în aplicare 3 mandate de percheziție domiciliară, în municipiul Bistrița, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc și efectuarea fără drept de operațiuni cu substanțe susceptibile de a produce efecte psihoactive.
 
Din cercetări a reieșit că, în perioada decembrie 2022 - iulie 2023, cei doi bănuiți ar fi procurat și deținut cannabis și substanțe cunoscute sub denumirea de ,,sare de baie”, pe care ulterior le-ar fi comercializat sau oferit gratuit, în mod repetat, unor persoane din Bistrița, majoritatea minore.
 
Facem precizarea că, din probele administrate în cauză, rezultă că operațiunile de trafic și consum de droguri sau alte substanțe nu s-au desfășurat în incinta vreunei unități de învățământ.
 
La percheziții au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 3 grindere cu urme de substanță vegetală, susceptibile a avea efect psihoactive, 3 telefoane mobile, 2 cântare de mare precizie, o bancnotă rulată, cu urme de substanță susceptibilă a avea efect psihoactiv, un tub din plastic folosit pentru consum de droguri.
 
În baza probatoriului administrat, doi tineri, din Bistrița, de 18 și 16 ani, au fost conduși la audieri, ulterior, față de aceștia, procurorul D.I.I.C.O.T. - Biroul Teritorial Bistrița-Năsăud dispunând reținerea pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, unul dintre bănuiți va fi prezentat instanței, cu propunere de luare a unei măsuri preventive, față de celălalt fiind dispusă măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române.
 
La acțiune au participat polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale și Biroului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, precum și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Bistrița-Năsăud.
 
Pe întreg parcursul procesului penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
 
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Bistrița-Năsăud
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii