Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:05 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Precizare

ro

01 Nov, 2023 13:49 460 Marime text
Nr. 1.266 din 1 noiembrie 2023
 
PRECIZARE
 
Având în vedere informațiile apărute în spațiul public, privind invitarea mai multor cetățeni la sediul Inspectoratului General al Poliției Române, Centrul de Informare și Relații Publice al I.G.P.R. este abilitat să comunice următoarele:
 
Poliția Română, împreună cu celelalte instituții cu atribuții în domeniu, desfășoară permanent, în baza legii de organizare și funcționare, activități pentru preîntâmpinarea unor evenimente care pot avea impact asupra ordinii și siguranței publice.
 
Astfel, Poliția Română este instituția specializată a statului, care exercită atribuții privind apărarea drepturilor și libertăților fundamentale ale persoanei, a proprietății private și publice, prevenirea și descoperirea infracțiunilor, respectarea ordinii și liniștii publice, în condițiile legii.
 
Așa cum s-a comunicat public până în prezent, aceste activități au preponderent caracter preventiv și se desfășoară punctual, în baza unor semnalări/sesizări.
 
Sunt analizate date și informații, pentru a preveni orice risc care ar putea pune în pericol ordinea publică, iar instituțiile din România sunt atente, mobilizate și pregătite să intervină, dacă situația o va impune.
 
De asemenea, au fost sporite efectivele de personal, în zonele de interes și se cooperează cu partenerii interni și externi.
 
Totodată, Poliția Română înțelege și susține drepturile și libertățile cetățenilor și nu îngrădește dreptul la liberă exprimare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii