Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 29 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - BCCO Bacău - Trafic de droguri de risc și mare risc

ro

05 Apr, 2024 15:31 377 Marime text
Nr. 530 din 5 aprilie 2024
 
CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE MARE RISC
 
La data de 3 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, împreună cu procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău, au documentat activitatea infracțională a două persoane, cercetate pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, în formă continuată.
 
Din cercetările efectuate în cauză s-a stabilit că, în perioada martie – aprilie 2024, aceștia ar fi deținut și comercializat, în mod repetat,  droguri de risc și mare risc (canabis, cocaină, 3-CMC, cunoscut sub denumirea generică de cristal și MDMA), către consumatori din județul Bacău.
 
Au fost efectuate 4 percheziții domiciliare, în județele Bacău și Brașov, în urma cărora au fost descoperite și ridicate, în vederea continuării cercetărilor, 55 de doze cu fragmente vegetale (canabis), 12 doze de pulbere albă, 4 folii cu urme pulbere albă (cocaină, MDMA, amfetamină), 4 cântare de mare precizie, 2 dispozitive de tip grinder, 5 telefoane mobile, 3 laptopuri, 2 HDD, 1 stick de memorie, 1.540 de lei și 55 de euro.
 
La data de 3 aprilie 2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Bacău au dispus reținerea a două persoane cercetate, pentru 24 de ore.
 
La data de 4 aprilie 2024,  judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Bacău a dispus arestarea preventivă a unei persoane, pentru 30 de zile și măsura arestului la domiciliu față de a doua persoană, pentru o perioadă de 30 de zile, conform propunerii formulate de către procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Bacău.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.
 
La activități au participat jandarmi din cadrul grupărilor de jandarmi mobile Bacău și Brașov.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii