Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:20 28 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Au fost retrase 406 certificate de înmatriculare

ro

06 Mar, 2024 10:43 323 Marime text
Nr. 331 din 6 martie 2024
 
ACȚIUNI ȘI INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.300 de solicitări ale cetățenilor și au reținut peste 540 de permise de conducere.
 
La data de 5 martie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 454 de acțiuni și au intervenit la 2.313 evenimente, dintre care 1.830 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 36 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 102 măsuri preventive. Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 9.833 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 3.600.848 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 94 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 544 de permise de conducere, dintre care 153 pentru viteză, 38 pentru alcool și 8 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 406 certificate de înmatriculare.
 
***                                                                             
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, peste 3.800 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 416 filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.893 de autovehicule și legitimate 10.684 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 3.219 testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și peste 120 cu aparatele din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 30 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice și au fost reținute 245 de permise de conducere, dintre care 19 pentru alcool și 82 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 191 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii