Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:16 22 07 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Au fost organizate 441 de filtre

ro

12 Jan, 2024 10:41 458 Marime text
Nr. 31 din 12 ianuarie 2024
 
INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.000 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 6.300 de fapte contravenționale și 433 de permise de conducere au fost reținute.
 
La data de 11 ianuarie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 424 de acțiuni și au intervenit la 2.064 de evenimente, dintre care 1.753 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 31 de persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 87 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 6.350 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.305.270 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 95 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 433 de permise de conducere, dintre care 74 pentru viteză, 36 pentru alcool și 9 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 271 de certificate de înmatriculare.
 
*
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, peste 3.707 polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate 441 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 6.500 de autovehicule și legitimate 10.322 de persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.888 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 109 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 23 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 9 de conducere sub influența alcoolului. Au fost reținute 212 permise de conducere, dintre care 25 pentru alcool și 42 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 145 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii