Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:27 01 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional

ro

06 Dec, 2023 12:24 491 Marime text
Nr. 1.469 din 6 decembrie 2023
 
INTERVENȚII ALE POLIȚIEI ROMÂNE
 
În ultimele 24 de ore, polițiștii au intervenit la peste 2.300 de solicitări ale cetățenilor, au fost constatate peste 6.600 de fapte contravenționale și 474 de permise de conducere au fost reținute.
 
La data de 5 decembrie a.c., polițiștii au acționat, la nivel național, pentru a preveni faptele antisociale, organizând 384 de acțiuni și au intervenit la 2.318 evenimente, dintre care 1.917 au fost sesizate de cetățeni prin 112.
 
De asemenea, au fost depistate 18 persoane urmărite național sau internațional, față de care au fost dispuse măsurile legale, iar în cauzele instrumentate au fost dispuse 44 de măsuri preventive.
 
Pentru alte nereguli constatate, polițiștii au aplicat 6.638 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 2.170.272 de lei.
 
Polițiștii rutieri au acționat pentru creșterea siguranței în trafic, fiind constatate 75 de infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice. Au fost reținute 474 de permise de conducere, dintre care 98 pentru viteză, 28 pentru alcool și 3 pentru droguri.
 
De asemenea, au fost retrase 208 certificate de înmatriculare.
 
***
 
Tot ieri, în cadrul acțiunii BLOCADA, organizată din dispoziția conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situații de risc și menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.
 
Astfel, la nivel național, 3.425 de polițiști și jandarmi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violență, prevenirea traficului și consumului de droguri, precum și pentru creșterea gradului de siguranță rutieră.
 
Au fost organizate peste 370 de filtre, în cadrul activităților desfășurate, fiind verificate 5.863 de autovehicule și legitimate 9.007 persoane.
 
Acțiunile pentru prevenirea accidentelor de circulație și creșterea siguranței în trafic au continuat, fiind efectuate 2.359 de testări cu dispozitive etilotest/alcooltest și 99 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflați sub influența substanțelor psihoactive.
 
În cadrul acțiunii Blocada, polițiștii au constatat 12 infracțiuni la regimul circulației pe drumurile publice, dintre care 6 de conducere sub influența alcoolului și una de conducere sub influența drogurilor. Au fost reținute 186 de permise de conducere, dintre care 15 pentru alcool și 46 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 99 de certificate de înmatriculare.
 
Siguranța cetățenilor este o prioritate! În acest sens, structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
 
Acțiunile polițiștilor și jandarmilor pentru menținerea unui climat optim de ordine și siguranță publică vor continua și în perioada următoare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii