Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:00 27 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Poliția Română - Activitatea a constat în punerea în aplicare a 8 mandate de percheziție domiciliară

ro

01 Mar, 2024 15:25 446 Marime text
Nr. 301 din 1 martie 2024
 
CERCETAȚI PENTRU TRAFIC DE DROGURI DE RISC ȘI MARE RISC
 
La data de 28 februarie 2024, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Teleorman, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman, au executat o acțiune operativă, în două localități din județul Teleorman și municipiul București, într-un dosar privind săvârșirea infracțiunilor de trafic, respectiv deținere, fără drept, de droguri în vederea consumului propriu.
 
Video - https://youtube.com/shorts/TcLsMRvaIKc
 
Activitatea a constat în punerea în aplicare a 8 mandate de percheziție domiciliară, la locuințele a mai multor persoane, cercetate pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.
 
În fapt, s-a reținut că, în perioada octombrie 2023 – februarie 2024, acestea ar fi deținut și comercializat droguri, către consumatori din județul Teleorman și municipiul București.
 
În urma perchezițiilor, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, telefoane mobile, diferite cantități de canabis, semințe de canabis, grindere, mini cântare de mare precizie, o armă neletală (pistol) și sume de bani.
 
Persoanele cercetate au fost condus la sediul D.I.I.C.O.T. – B.T. Teleorman și S.C.C.O. Teleorman, pentru audieri.
 
Procurorul de caz a dispus măsura reținerii, pentru 24 de ore, față de o persoană și măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile, față de alte două persoane.
 
Ulterior, judecătorul de drepturi și libertăți a emis pe numele persoanei reținute un mandat de arestare preventivă, pentru 30 de zile.
 
Aceasta a fost introdusă în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul I.P.J. Teleorman.
 
Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcția Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române.
 
Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate București și Serviciului de Combatere  Criminalității Organizate Giurgiu.
 
Acțiunea a beneficiat de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei și Inspectoratului de Jandarmi Județean Teleorman.
 
Facem precizarea că, pe întreg parcursul procesului penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de Procedură Penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii